Katar’da ‘’ En İyilerin İyisi’’ Yarışmasının Birincisi Kuveytli Oldu

Katar’da ‘’ En İyilerin İyisi’’ Yarışmasının Birincisi Kuveytli Oldu

Halid Muhammed Muhsin İbrahim El-İnati adlı Kuveytli yarışmacı ‘’ En İyilerin İyisi’’ adlı uluslararası Kur’an ezberleme yarışmasının ilk etabının birincisi oldu ve 274 bin dolar ödülünü kazandı.

’’ الجزیرة‌ نت’’ adlı haber sitesinin yaptığı habere göre uluslararası  ‘’ En İyilerin İyisi’’ adlı yarışmanın komite üyeleri ilk etabın kazananını açıkladılar. Halid Muhammed Muhsin İbrahim El-İnati adlı Kuveytli yarışmacı ‘’ En İyilerin İyisi’’ adlı uluslararası Kur’an ezberleme yarışmasının ilk etabının birincisi oldu. Daha önce yaptığımız haberde söylediğimiz gibi bu yarışma uluslararası Kur’an yarışmasının dallarından olan uluslararası Katar ‘’Şeyh Casim bin Muhammed bin Sani’’ nin bölümü sayılıyor.
Bu yarışmanın her üç yılda bir tekrarlanacağı bildirildi. Kendi türleri arasında eşsizdir, çünkü bu yarışmaya katılanlar üç yıl önce aynı uluslararası yarışmada birinci olan kişilerdir.
Yaklaşık 274 bin dolar olan ödülü Kuveytli yarışmacı ‘’ En İyilerin İyisi’’ adlı uluslararası Kur’an ezberleme yarışmasında ödül olarak kazandı ve bu da Kur’an yarışmalarında verilen en yüksek meblağ olarak tarihe geçti.

Kapanış programında Diyanet işleri ve Evkaf bakanlarının katılımıyla ülkenin başkenti olan Doha’da Ulusal Katar Tiyatro Salonunda gerçekleşti. Program, Evkaf bakanı Gays bin Der Mübarek El-Kevari, Diyanet işleri bakanı Salah bin Ganim El-Ali, ülkenin Kültür ve Spor bakanı, aydın kesimden bazı kişiler ve halkın çeşitli kesimlerinden insanların katılımıyla gerçekleşti.

Kuveytli yarışmacı birinciliği ilan edildikten sonra şunları söyledi: Ben çeşitli uluslararası yarışmalara katıldım. Onlardan biri Ürdün’de 2014 yılında düzenlenen yarışmasıydı ve ben Kur’an hafızlığı alanında birinci olmuştum.
Ve şöyle devam etti: Ben ilk aşamada Kur’an’ı öğrenmeye başladım, sonra Kur’an’ı ezberlemeye son 10 cüzü ezberleyerek başladım ve 13 yaşlarımda Kur’an hafızı oldum. Uluslararası Kur’an yarışmalarına katılmadan önce tecvit ve Kur’an tefsirine oldukça önem veriyordum. Kur’an benim için yaşam biçimidir.

Yarışma 28 Kasımda başlamıştı ve 21 ülkeden 37 Kur’an hafızı yarışmacının katılımıyla ilk etap yarışması 10 ülkenin finale kalmasıyla tamamlandı. Kuveyt, Katar, Filistin, Mısır, Cezayir, Fas, Çad (iki yarışmacı), Nijerya ve Malezya ülkeleri finale kaldılar ve son olarak Kuveytli yarışmacısı birincilik unvanına sahip oldu.
Katar, Arabistan, Mısır, Filistin, Cezayir, Tunus, Ürdün, Kuveyt, Somali, Libya, Sudan, Bahreyn, Fas, Moritanya, Bangladeş, Nijerya, Çad, Mali, Türkiye, Malezya, Kamerun olmak üzere 21 bu yarışmaya katılmışlardı.