Katar'da 'En iyilerin İyisi'' Adlı Yarışma Başladı

Katar'da 'En iyilerin İyisi'' Adlı Yarışma Başladı

Katar’ın El-Arap gazetesinin yaptığı habere göre ‘’Evvel-ul Evvail’’ yani Eniyilerin İyisi adlı yarışmanın ilk elemesi 28 Kasım’da ülkenin başkenti olan Doha’da Ulusal Katar Tiyatro Salonunda, Katar’ın milli bayramları ile aynı zamanda başladı ve yarışma 6 Aralık’a kadar devam edecek.

‘’Şeyh Casim bin Muhammed bin Sani’’ Kur’an yarışması düzenleme komitesi üyesi bu rekabetlere katılacak olan yarışmacıları karşılamak için Doha’nın uluslararası havalimanı olan Hamd’a gitti ve onlara kalacakları yere kadar eşlik etti.

Şeyh Ahmed İsa El-Masrova, El-Zehra’da Kur’an’ı Kerime genel bakış heyeti başkanı, Mısır karilerinin genel başkanı ve bu yarışmada hakemlik komitesi başkanıdır. Katar başkanı Şeyh Abdur-Reşit Ala Sufi Arabistan hakemi ve aynı şekilde Yemen’den Şeyh Abdus-Selam Mukabbel el-Mecidi ile bu rekabetleri nezaret edecekler.

Bu habere göre; Katar, Arabistan, Mısır, Filistin, Cezayir, Tunus, Ürdün, Kuveyt, Somali, Libya, Sudan, Bahreyn, Fas, Moritanya, Bangladeş, Nijerya, Çad, Mali, Türkiye, Malezya, Kamerun olmak üzere 21 ülkeden 37 birincilik rütbesine sahip kişi Dünya Kur’an Hafızı yarışmasında Eniyilerin iyisi unvanını elde edebilmek için birbiriyle yarışıyorlar.

Birincilik rütbesine haiz, dünyanın çeşitli ülkelerinden en önemli uluslararası Kur’an yarışmasına, Asya, Avrupa ve Afrika gibi çeşitli kıtalardan yarışmacılar katılıyor.

Birincilik rütbesine sahip olanların yarışması, Katar’ın ‘’Şeyh Casim bin Muhammed bin Sani’’uluslararası Kur’an yarışmalarının bölümü sayılacak ve her üç yılda bir düzenlenecek.

Bu yarışmanın birincisine 1 milyon Katar riyali ödül olarak belirlendi ve yarışmaya katılan diğer yarışmacılara da küçük hediyeler verilecek.

Bu yarışmanın hedefi, Kur’an ezberlemeye daha fazla önem verilmesi, Kur’an’ın içeriğini daha iyi anlayabilme, bu ilahi kitap üzerinde düşünme, Kur’an hafızlarının makamına olan talebin artması, Kur’an’ı Kerimin hayatta olan hafızları arasında rekabet ruhunu arttırmak, Kur’an’ı Kerim üzerinde düşünme kültürünü yaygınlaştırmada katılımı arttırma olarak sıralanmaktadır.

Katar’ın uydu kanalı er-Riyan Eniyilerin iyisi adlı yarışmayı tanıtmak amacıyla, tüm Katar’lı vatandaşlara ve dünya ki Kur’an yarışması severlerine rekabetleri izlemeye davet etti.