Kanada’nın Edmonton Şehrinde Kur’ani Billboardlar

Kanada’nın Edmonton Şehrinde Kur’ani Billboardlar

 

 Avrupa’nın Dolphnsix haber merkezine göre Kuzey Amerika İslami Kuruluşunun bayanlar bölümü Edmonton şehrinde billboardlar aracılığıyla halkı Müslüman komşularıyla görüşmeye teşvik ettiler.
 Onlar şöyle söylüyorlar; Müslümanlar ile görüşün, kendi sorularınızı onlara direk olarak sorun ki onlar sizin sorularınıza ve nefret etmenize sebep olan yanlış tasavvurlarınızı cevap versinler.

Bu billboardlar, Kanada’nın Edmonton halkına İslamın aleyhine broşürler dağıtılmaya başlanınca yerleştirildi.

Billboardların üzerine Maide Suresinin 32. Ayetinin içeriği olan ‘’ Bir insanı kurtarmak, tüm beşeriyeti kurtarmak gibidir.’’ cümlesi konuldu, ‘’Müslümanlar her türlü şiddeti kınıyor.’’ sözü yazıldı ve halktan İslam hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları ve ücretsiz Kur’an nüshalarını almaları için Kuzey Amerika İslam Kuruluşu ile irtibata geçmeleri istendi.

Kuzey Amerika İslam Kuruluşu üyesi Efşan Fatime şunları söyledi: Biz İslamın hakkında ki yanlış düşüncelere karşı çıkmak için çalışıyoruz. İnsanların çoğu yanlış bilgiye ve İslama karşı olumsuz bakış açısına sahipler. Ancak bilmiyorlar ki biz Müslümanların Allah’a yakın olması insanlara hizmet etmekten geçer.
Devamında şunları ekledi: Biz bu adımla insanların bizlere sorular sormalarını istedik. İslam yolunda olan kişilerin yanına giderlerse, doğru cevabı bulacaklardır. Bu birçok yanlış düşünceyi düzeltecektir.