Kanada Müslüman Lokantasında Muhtaçlara Bedava Yemek

Kanada Müslüman Lokantasında Muhtaçlara Bedava Yemek

“iyilik birikimin ta kendisidir”

Kanada Montreal kentinde İslami lokanta Müslümanların insan sevgisi çehresini göstermek için farklı bir yöntem seçti.

“food.good.is” sitesinin vermiş olduğu haberde Restoran sahibi “Yahya Haşimi” “globalnews” habere vermiş olduğu röportajda şöyle dedi: Yemeğe muhtaç olan ihtiyaç sahiplerine yardım etmek İslamın tavsiyelerindendir.

Sean Jalbert adında Kanadalı bir şahsın; acaba böyle bir şey mümkün mü diyerek gitmesi ve ardından Facebook sayfasında paylaşmasıyla haber konusu oldu.

Sean Jalbert Facebook sayfasında şöyle yazdı: çok merak etmiştim kendimi muhtaç gibi gösterdim ve lokantaya gittim. Yemek istediğimi ancak paramın olmadığını söyledim. Dışarı çıkarılmayı beklerken garson bana yemek listesini uzattı ve ne yemek istiyorsanız seçiniz dedi. Ben yemeğimi yedim ve paramı da ödedim ancak lokanta sahibine parayı verirken siyasetinizin itibarı yok iyilik yapma yerine birikim yapınız dedim. Ama restoran sahibi mütevazı bir şekilde bana “iyilik birikimin ta kendisidir” karşılığı verdi.

Bu paylaşım önyargılı bir toplum içinde büyük ilgiyle karşılandı ve olumlu bakılmasına neden oldu.

Restoranın diğer bir ortağı “si” adlı TV kanalına verdiği röportajında: biz Kanada halkının arasında yaratmış oldukları İslamofobi anlayışını yıkmak için gerçek İslamın yüzünü göstermeye mecburuz dedi.