Kaliforniya İslam Merkezi; Dinler Arası Kutlamaya Ev Sahipliği Yapıyor

Kaliforniya İslam Merkezi; Dinler Arası Kutlamaya Ev Sahipliği Yapıyor

Kaliforniya’nın Fresno şehrinde, şehrin İslam kültür merkezi 4 ocak’ta peygamber efendimizin ve Hz. İsa’nı kutlu doğumları için ortaklaşa kutlu doğum merasimi düzenleyecek

Kaliforniya’nın Fresno şehrinde, şehrin İslam kültür merkezi 4 ocak’ta peygamber efendimizin ve Hz. İsa’nı kutlu doğumları için ortaklaşa kutlu doğum merasimi düzenleyecek. Programda, islam’da ve hirıstıyanlıktaki ortak özelliklere vurgu yapılacak.

Fresno islma kültür merkezi müdürü Rıza Nikumeniş İqna haber ajansına vermiş olduğu haberde: Hz. İsa (a.s) islma’da büyük peygamber ve daveti de Allah’ın birliğine olduğundan böyle bir ortak karar aldık dedi.

Ve şöyle söyledi: bu merkez geçen yıl da Hz. Peygamber efendimiz ve Hz. İsa’nın doğumu için kutlama merasimi yaptı ve o kutlamada Fresno merkez kilisesinin baş keşişi “Kris Bridlav” Peygamber efendimiz ve Hz. İsa’nı ortak yanları ve insanlara olan davranışları hakkında konuşma yapmıştı. Aradan 30 yıl sonra her iki peygamberin doğum münasebeti birbirine çok yakın zamana geldi bu yüzden bu sene de ortrak bir kutlama merasimi yapılacak.

Keşiş “Bridlav” geçen yılki konuşmasında peygamber efendimzin yaşlı bir sahabenin verdiği üzümü yeme ve diğer ashaba vermeme hikayisden bahsetti o olayda; peygamber efendimiz kendine sunulan üzümü tek tek yerken salkımı veren yaşlı adama tebessüm ediyordu ve o yaşlıda adeta kanatlanmış gibi sevinçten uçuyordu. Orada bulunan ashab herzamanki gibi peygamberin kendilerine de ikram etmelerini bekliyordu ancak böyle bir şey olmadı. O şahıs gittikten sonra ashabtan biri peygambere sordu: ya Resulallah siz birşeyler yerken yanınızda bulunanlara da ikram etme adetiniz di! Allah Resulü gülümseyerek buyurdu: ben üzümü yerken onun sevincini gördünüz mü? Halbuki üzümler o kadar tatsızdı ki sizlerden birinin yerken tatsızlığı çehresinde göstermesinden korktum ve bu o yaşlının üzülmesine neden olacaktı. Biz bu peygamberin bu denli şefkatinden ve hassasiyetinden olgu almalıyız ve bu güzelliği hakkında konuşmalıyız.

4 Ocak Cumartesi günü yapılacak kutlama merasiminde George Mason Üniversitesi hocası ve yazar Maria Dakake Kur’an’da Hz. Meryem (s.a) hakkında konuşacak.

Nikumeniş bu merasim İslam edebiyatını ve kültürünü yücelteceğine ümitli olduğunu dile getirdi ve dedi: eğer Amerika halkı İslam hakkında bilgilerini artırırsa toplumda İslam’a karşı nefretin yayılması da önlenir.