Kahirede Kıptı Kilisesi Karşısında Kur'an Kaldırma Hareketi

Kahirede Kıptı Kilisesi Karşısında Kur'an Kaldırma Hareketi

Kahirede Albasyh bölgesinde kıptilere karşı terörist saldırısı gerçekleşti. Bu saldırının ardından Mısırlı müslüman bir bayanın bölgede kıptiler katedrali önünde bir Kur'an ve Haç kopyası taşıması Kıpti Hristiyanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Uluslararası Haber Ajansı Iqnanın "Elmisriyyun"dan yaptığı habere göre: 21 aralıkta Kahirede "Albasyh" bölgesinde Kıpti  Hristiyanlara karşı kilisede bombalı saldırı gerçekleşti. Bu olayın ardından Kıpti Hristiyanlar kilise karşısında toplandılar.

Aynı şekilde bir Kur'an ve Haç Kopyası taşıyan müslüman bir bayan birlik ve dayanışmayı sergilemek için bu mitinge katıldı.

Kıpti Hristiyanların ana kilisesinin kutsal avlusunda toplanan kıptiler bu terör olayını kınadılar ve en yakın zamanda faillerin cezalandırılmasını istediler.

Aynı zamanda mısırlı bayanın bu hareketi Kıptiler tarafından beğeniyle karşılandı, öyleki; bazı Kıptiler günün anısına hatıra kalması için Kur'an'ı Kerimi bayandan alarak resim çektirdiler ve faillerin bir an önce cezalandırılmasını istediler.

Habere göre, Hiristiyanlar kilise etrafında toplanarak bu patlamada ölenlerin anısına mum yaktılar ve bu güvenlik güçlerinin ayrıca alana dağılması ve kiliseye bağlı yolları kapatmasıyla gerçekleşti.

 Kahire de 21 aralıkta gerçekleşen terörist bombalama da Kıpti Katedralinde 25 kişi öldü ve 50 kişi yaralandı.

 El Ezher Kıpti Katedralindeki terörist patlamayı kınadı

Bu Bağlamda El-Ezher İslam Merkezi ibadet yerlerinin hedef alınmasının, masum insanların öldürülmesinin suç eylemleri olduğunu İslam öğretilerine ve tüm dinlere aykırı olduğunu ifade eden bir bildiri yayınladı.

El-Ezher İslam Merkezi bu beyaniyede; ibadet yerlerinin saygınlığı ve oraların korunması gerektiğini savundu.

El-Ezher İslam Merkezi bu terörist patlama ile başa çıkmak için Mısır Kilisesi ve tüm Hıristiyan kardeşler ile tam dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

Açıklamada ayrıca şunları söyledi; "El-Ezher bu olayı kınamakta ve ikinci Tvazrvs ve Mısır Ortadoks Kıpti Lideri ve kurbanların ailelerine ve Mısır Halkına başsağlığı diliyerek yaralananlara acil şifalar çağrısında bulundu.

Habere göre, Şeyh Usame El Ezher, Mısır Cumhurbaşkanı dini işler danışmanı, bu terörist bombalama ülkede Müslüman ve Hıristiyan Ortodoks Kilisesine ihanettir,  terörün ortadan kalkmasının gereğinin herkesin misyonu olduğunu vurguladı.

Şeyh Shawki Allam, Mısırın müftüsü, Kıpti katedralini hedef alan aşagılık terör eylemini ve terör operasyonlarını kınadı.

                 همبستگی مسلمان و مسيحي در تجمع مقابل کلیسای منفجر شده در مصر

                 همبستگی مسلمان و مسيحي در تجمع مقابل کلیسای منفجر شده در مصر