Kahire'de "Kur'an hikayelerinde kadın" kitabı yeniden basıldı

Kahire'de "Kur'an hikayelerinde kadın" kitabı yeniden basıldı

«المرأة في القصص القرآني» (Kur'an hikayelerinde kadın) kitabının yeni basımı Kahire dağıtım, çeviri ve yayıncılık enstitüsü çabasıyla yayınlandı.

 

 
Kahire'de 'Kur'an hikayelerinde kadın' kitabı yeniden basıldı

 Kitap El Ezher üniversitesi Kur'an bilimleri ve tefsir hocası Ahmet b. Muhammed El Şerkavi tarafından yazılmıştır.

Kitap Kur'anda isimleri zikredilen kadınları ele alarak onların hikayelerini anlatmaktadır. Örneğin Hz Havva, Hz Nuh(as) eşi, firavunun eşi, Mısır azizinin eşi, Hz Meryem ve Ebu Leheb'in eşi Ümmü Cemil işaret edilebilir. Kitapta İslam da kadının rolü ve konumu ve kadınlarla ilgili kanunlar açıklandı.

Kitapta şöyle yazmaktadır: İslam düşmanları ilerleme, özgürlük ve medeniyet gibi çekici sloganlar ve sahte beyanlarla İslam'ın imajını bozmaya ve kadınları kötü sonuçları olan yöne doğru çekmeye çalışmaktadır.

Kitap Kur'an da bahsedilen kadınlarla ilgili hikayeleri kullanarak İslam'da kadının statüsünü tarif etmekte ve yaratılıştan Peygamber Efendimizin vefatına kadar olan dönemi kapsamaktadır. Ve düşmanların sahte iddialarına cevap vermektedir.

Rapora göre "Kur'an hikayelerinde kadın" kitabı aynı zamanda israiliyat (İslam bilimlerinde ıstılah özellikle tefsir ve hadis bilimleri alanındadır.(yahudi kültüründen İslamiyete geçen daha doğrusu İslami rivayetler arasına karışan çoğu Tevrattan nakledilmiş şeyler ) Bir dizi kıssa ve rivayetlerdir ki Kur'an ve nebevi hadislerde bulunmamaktadır. Önceki ümmetlerin kitap ve öğretileri özellikle Yahudiler (Beni İsrail) Hıristiyanlar (Nasıriler) dan İslami rivayetlere girmiştir ki bazı tefsir kitaplarına sızan konular açıklanmaktadır.