İsviçre’de Yüzme Dersine Çare; İslami Okul

İsviçre’de Yüzme Dersine Çare; İslami Okul

Karışık yüzme dersi mecburiyeti Avrupa insan hakları konvansiyonu 9. Maddesine göre din özgürlükleri ve insan hakları ihlalidir.

İsviçre’de Yüzme Dersine Çare; İslami Okul

İsviçre’nin Basel şehri Müslümanlar komisyonu, Avrupa insan hakları mahkemesinin kızlı erkekli yüzme dersi zorunluluğu kararına karşı İslami okul açma kararı aldı.

“newsrelated” haber sitesinin vermiş olduğu habere göre Türk asıllı İsviçreli “Aziz Osmanoğlu” vatandaşın, 11 yaşındaki kızlarını karışık yüzme dersine göndermeme kararı almıştı. Bu kararın ardından AİHM yüzeme dersinde kızlı erkekli karışık yüzme dersinin zorunluluğu kararı aldı.

Çıkan bu kararın ardından Basel şehri Müslümanları komisyonu kararın, din özgürlüğü ihlali olduğunu dile getirdi ve İslami okul açma kararı aldıklarını bildirdi.

2010 yılında yaşanan bu olay uzun bir mahkeme sürecinin ardından 1300 Euro para cezasına çaptırılmıştı. Aziz Osmanoğlu bu uygulamanın Avrupa insan hakları konvansiyonu 9. Maddesine göre din özgürlükleri ve insan hakları ihlali olduğunu dile getirip şikâyette bulunmuştu.   

Basel Müslümanları komisyonu medya temsilcisi Serhat Karatekin İslami okul açma hedefinde gerekli hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.

Müslümanların hamisi olmakla meşhur olan İsviçre’nin ilahiyat üstadı Johannes Czwalina İslam Şurasının aldığı kararı sonuna kadar desteklediğini ve açılmasında her türlü yardımı yapacağını söyledi.

Ayrıca Müslüman ailelerin Kızlarını yüzme dersine göndermemesinden dolayı cezaya çarptırılmalarının bir ayrımcılık politikası olduğunu dile getirdi.