İSVEÇ’TE İLK KEZ AVRUPA KUR’AN-I KERİM YARIŞMASI

İSVEÇ’TE İLK KEZ AVRUPA KUR’AN-I KERİM YARIŞMASI

Bu yıl 8 Eylülde Avrupa’da İsveç’in başkenti Stockholm’de İmam Ali (a.s) İslam Merkezi tarafından Kur’an-ı Kerim yarışması düzenlenecektir.

 

 İsveç İmam Ali (a.s) İslam merkezi yetkilisi Akil Zahiri Uluslararası Kur’an haber ajansı Iqna’yla yaptığı röportajda şunları söyledi: Bu merkezin Kur’an-ı Kerim yarışmaları daha önceden “Kuzey Avrupa Kur’an-ı Kerim Yarışması” unvanıyla yapılırdı; ama bu yıl Avrupa’nın çeşitli bölgelerindeki Kur’an karileri ve hafızlarının isteği üzerine Avrupa genelinde bulunan Kur’an çalışmaları yapan herkes için düzenlenecektir.

Sözlerinin devamında şunları ekledi: Bu yarışma ilk defa Avrupa çapında İsveç’te gerçekleşecektir. İngiltere, Hollanda ve Belçika’da bulunan birçok Kur’an karisinin isteğiyle yarışma Avrupa çapında olacaktır ve bu Avrupa’nın kuzeyiyle sınırlı kalmayacaktır.

İlk defa gerçekleşecek olan Kur’an yarışması; Stockholmde 8-10 Eylül 2017 tarihlerinde Gadir-i Hum bayramında İmam Ali (a.s) İslam merkezinde;Dört Kıraat ,hafızlık ve ezan dalında gerçekleşecektir.

Kur’an-ı Kerim öğretileri ve kültürünü yaymak ve teşvik etmek, Kur’an-ı Kerim hafızları ve karilerinin daha fazla Kur’an’la birlikteliğini sağlamak, Avrupa’da Kur’an toplumunda birlik ve beraberliği sağlamak, seçkin Kur’an karileri ve hafızlarının tecrübelerinin birbirlerine aktarımı ve Avrupa’da Kur’an-ı kabiliyetleri keşif etmek bu yarışmanın hedefleri olarak belirtildi.

Yarışmanın en iyilerine nefis ödüller, maddi ve manevi hediyeler takdim edilecektir. Şartlar uygun bulunduğunda kırat ve hafızlık bölümünde birinci olanlar İran’da yapılacak olan uluslararası Kur’an yarışmasına gönderileceklerdir.

Yarışma Uluslararası Kur’an jürileri ve ustadları tarafından yapılacaktır. Aktivitelere bağlı olarak Kur’an-ı Kerim eğitimi programları düzenlenecektir.

Yarışma şartları ve katılımıyla ilgili bilgi almak isteyenler İmam Ali (a.s) İslam Merkezi web sitesini ziyaret edebilir veya ..46-736152521 telefon numarasıyla bilgi alabilirler.

Kuzey Avrupa'da İsveç'te Dördüncü Kur'an Yarışmasının kapanışından kareler: