İslam İnkılabı Rehberi’nden Kutsal Rezevi Külliyesi müzesine Kur’an-ı Kerim hediyesi

İslam İnkılabı Rehberi’nden Kutsal Rezevi Külliyesi müzesine Kur’an-ı Kerim hediyesi

İslam İnkılabı Rehberi tarafından Kutsal Rezevi Külliyesi müzesine enfes bir Kur’an-ı Kerim nüshası armağan edildi.

 Astan News’un bildirdiğine göre, söz konusu enfes Kur’an-ı Kerim nüshasının Kutsal Rezevi Külliyesine armağan edildiği törende konuşan Kutsal Rezevi Külliyesi Mütevellisi Hüccetülisalm Reisi, "Bu enfes Kur’an nüshasının Kur’an araştırmacısı bir genç tarafından yazılması İran’lı gençlerin Kur’an-ı Kerim ve Ehli Beyt’e (a.s) derinden gönül verdiğinin göstergesidir. Farklı hatlarla yazılmış olan bu değerli nüsha, İran’lı dindar gençlerin dini maarifleri yaygınlaştırma yolundaki gayretini gösteriyor”dedi.

Hüccetülislam Reisi konuşmasını şöyle sürdürdü: Bu değerli Kur’an-ı Kerim nüshası İslam İnkılabı Rehberi’nin takdir ettiği bir eserdir ve Rehber’in emri ile şu an Kutsal Rezevi Külliyesi müzesine armağan edilmiş bulunuyor. Bu enfes eser Kutsal Rezevi Külliyesinde özel bir titizlikle korunarak, Kur’an sevdalılarının ilgisine sunulacaktır.

Törende eseri hazırlayan Zebihullah Vahidi yaptığı açıklamada, "Bu eser 13 yıllık bir çalışmanın sonucudur. Bu nüsha merhum Üstat Neyrizi ve üstat Osman Taha’nın meşhur hat üsluplarıyla yazılmıştır ve bu konu Kur’anı Kerim’in kolay bir şekilde kıraat edilmesini sağlamaktadır. Bu enfes eseri hazırlamaktan asıl amacım sanatsal açıdan da Kur’an-ı Kerim’in azametini gösterebilmekti” ifadelerinde bulundu.

Söz konusu Kur’an-ı Kerim nüshası bu sene mübarek Ramazan ayında İslam İnkılabı Rehberi’ne ithaf edildi ve İslam İnkılabı Rehberi, bu eserin yazılış üslubunu takdir etti. Bu eser, İslam İnkılabı Rehberi’nin emri üzerine Kutsal Rezevi Külliyesinin de katıldığı bir merasimde Kutsal Rezevi Külliyesi müzesine armağan edildi.