İskoçya İslami devlet okulu açıyor

İskoçya İslami devlet okulu açıyor

İskoçya eşitlik ilkesi kanununa dayanarak Müslümanlar için devlet okulu açılmasının gerekliliğini dile getirdi.

İskoçya’nın Edinburg Üniversitesinin yapmış olduğu araştırma üzere öğrencilerin çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğunu ve eşitlik ilkesi kanununa göre Müslümanlar için devlet okulunun açılmasının gerekli olduğunu dile getirdi.

 

İqna haber ajansının “Times” gazetesine dayanarak yapmış olduğu haberde, Edinburg üniversitesinin yapmış olduğu araştırma sonucu ülkenin eşitlik ilkelerine dayanarak çoğunluğu oluşturan Müslüman öğrencilerine devletin İslami okul açmasının şart olduğunu dile getirdi.

"Hatice El-Şayal" tarafından yapılan araştırmada, İskoçya’da konuşulan 4.büyük dilin Urduca olduğunu ve bunun da Müslüman aileler tarafından kullanıldığını bu yüzden devlet okullarında urdu dilinin kullanılmasının gerekli olduğunu yazdı.

Verilen raporda: İslami bir okul başka dinlerden de öğrenci kabul ederek camiada farklı alanlarda dayanışma sağlayıp başarı elde edebilir. Bu esasa dayalı Hristiyan ve Yahudilere devlet okulu açıldığı ama Glasko ve Dandi şehrinin öğrencilerinin büyük çoğunluğunun Müslüman olmasına rağmen İslami okulun bulunmadığı yer alıyor.

İskoçya Müslümanları şurası genel sekreteri konu hakkında şöyle dedi: Dini okulların, Britanya’nın her yerinde ve de özellikle İskoçya’da olması ve İslami okulun gerekliliği kararının alınması Her mıntıkanın Müslüman toplumu tarafından gerçekleşmelidir.