İskoç Keşiş Kur’an’a Yapılan Saygısızlığı Mahkûm Etti

İskoç Keşiş Kur’an’a Yapılan Saygısızlığı Mahkûm Etti

İskoç Keşiş Kur’an’a Yapılan Saygısızlığı Mahkûm Etti

İskoçya Episcopal kilisesi başkanı “David Chillingworth” kendi blogunda, Glasgow şehri kilisesinde okunan Kur’an’ın ardından meydana gelen İslamofobi davranışı ve Hakareti Kınadı.

“independent” haber sitesinin vermiş olduğu haberde,  Glasgow, St. Mary kilisesinde geçen hafta okunan kurandan sonra bazıları kışkırtmalarda bulunmuş ve sanal ortamda hakaret içerikli sözler sarf edilmişti.

Episcopal kilisesi başkanı bu kışkırtmaları ve yapılan hakaretleri kınayarak şöyle dedi: St. Mary kilisesinde düzenlenen bu uygulama o kilisenin keşişine ve ait, ancak Episcopal kilisesi yaygınlaşan bu hakaretten çok rahatsız olmuştur.

Biz yapılan hakareti ki kilise cemaatini de etkilemiş ve rahatsız etmiştir kınıyor ve gelişen olaylardan ötürü teessüf ediyoruz.

“Chillingworth” kilisede yaşanan bu olaydan ötürü şöyle dedi: İskoçya Episcopal kilisesi dinler arası ilişkilerin yayılmasında yardımcı olan ve faaliyet gösteren herkesi bir araya toplayacaktır.

Glasgow kilisesi keşişi de yapılan hakaretleri kınamış ve ılımlı batı kiliselerinin Hristiyanlarının, İslamofobi siyasetinden etkilenmelerini şaşkınlıkla dile getirmişti.