İranlı Temsilcinin Başarılı Okuması Türkiye Yarışmalarını İki Aşamalı Yaptı/Perşembe Final

İranlı Temsilcinin Başarılı Okuması Türkiye Yarışmalarını İki Aşamalı Yaptı/Perşembe Final

-Türkiye Uluslararası Kur'an yarışmasında hazır olan İranlı kâri ve hafızın başarılı okuması hakemler komitesinin bu yarışmayı iki aşamalı yapmasına neden oldu.

Dördüncü Dönem Türkiye Uluslararası Ezber ve Kıraat yarışmasında kıraat bölümünde İran temsilcisi Mehdi Gulam Necat Uluslararası Kur'an Haber Ajansı (Iqna) ile yaptığı ropörtajda 'ilk başta yarışmada final yapılması kararlaştırılmamıştı. Ama İranlı temsilcilerin ezber ve kıraat bölümünde kabul edilebilir başarılı okumaları sonucu hakemler yarışmayı iki aşamalı ilan etmeye karar verdi.

Gulam Necat şöyle devam etti: 16 Haziran Perşembe günü sabah ezber bölümünde öğleden sonra ise kıraat bölümünde nihai aşama Istanbul Fatih camiinde gerçekleşecektir.

Ezber bölümünde 7, kıraat bölümünde de 7 kişi Türkiye Kur'an yarışması final aşamasında birbirleriyle rekabet edecektir.

15 Haziran Çarşamba günü final aşamasını geçenler belli olacaktır. Sonuç olarak ezber ve kıraat bölümünde üç kişi seçilerek ödüllendirilecektir.

İranlı Temsilcilerin Finalist Olması Kesindir

Gulam Necat Türkiye Kur'an yarışmasında İran temsilcisi görme özürlü hafız Ali Ekber Kelşumi'ye dikkat çekerek Ali Ekber'in yanlışsız okuduğunu ve buna bağlı olarak final aşamasına geçmesinin kesin olduğunu söyledi.

O kendisininde kıraat bölümündeki okumasından razı olduğunu ve finalistlerden biri olacağına inandığını ifade etti.

Mehdi Gulam Necat son olarak diğer kıraat bölümü yarışmacılarının okumalarını değerlendirerek Endonezya, Malezya, Filipin, Bahreyn ve Irak temsilcilerinin kıraatlarının iyi olduğunu ve finalist olma ihtimallerinin yüksek olduğunu söyledi.

Dördüncü Dönem Türkiye Uluslararası Ezber ve Kıraat yarışması 10 Haziran'da Istanbul'da başladı ve 16 Haziran'a kadar devam edecektir. Kapanış ve dereceye girenlerin ödül töreni 17 Haziran'da yapılacaktır.