İran'lı Kari Tunus'ta

İran'lı Kari Tunus'ta

İran'ın uluslararası seçkin kârisi Kasım Rezii'nin sesinden Kur'an-ı Kerim’in kalplere hitap eden tilaveti Ramazan ayı akşamlarında Tunus ''Kültür'' Radyosu'nda yankılandı.

 İran İslam Cumhuriyeti’nin önde gelen kârilerinden Kasım Rezii Ramazan ayı Kur'an programlarına ve Dünya Kudüs günü programına katılmak için Tunus'u ziyaret ederek Tunus ''Kültür'' Radyosu’nda Kur'an-ı Kerim tilavet etti.

İran Kültür Ateşeliği çabası ve Tunus Kültür Radyosu ile yapılan planlma ve koordinasyonla Kasım Rezii bu radyoda  kalplere hitap eden Kur'an tilavetiyle özel bir manevi atmosfer sağladı.

Rezii, program sunucusunun İran'daki Kur'an faaliyetlerinin nasıl olduğu sorusuna cevaben şöyle söyledi: İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşeliği İslam İnkılabı’nın bereketiyle Kur'an öğretileri ve eğitimine özel önem vermektedir. Bunun nedeni Tahran'da uluslararası seçkin kârilerin katılımıyla yıllık uluslararası Kur'an yarışmalarının öğrencilere, görme özürlülere ve kadınlara  özel yarışmaların düzenlenmesidir.

Kasım Rezii, İran'daki uluslararası kârilerin Kur'an-ı Kerim’i sevgiyle öğrenen ve öğretmeye çalışan elitler ve alimler arasından olduğunu  belirterek, ''İran'daki kârilerin büyük bir kısmı tıp, mühendislik ve çeşitli alanlarda çalışan toplumun eğitimli sınıfındandır. Aynı zamanda da ezber ve kıraat bölümünde İslam dünyasının en iyi kârileridir'' dedi.

Tunus'taki İran Kültür Ateşeliği çalışmaları ve İslam Kültür ve İlişkiler Teşkilatı Uluslararası Tebliğ İdari bürosu işbirliği içinde Kasım Rezii 6 gün süresince Tunus'ta kalacaktır. Ramazan ayında özel Kur'an programları gerçekleştirmek için kültür merkezlerine, bilimsel çevrelere ve Tunus'ta yaşayan İran halkına katıldı.

 

Kaynak; İqna  

 

 

 

                                                                                                                                    Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın