İran Kur'an Radyosunu Tanıyalım

İndirmek İçin Tıklayınız.

İslam dünyasının en kaliteli ve köklü Kur'an radyolarından birisidir.

İran Kur’an Radyosunu Tanıyalım

İslam dünyasının en kaliteli ve köklü Kur’an radyolarında birisi olan ‘İran Kur’an Radyosu’ İran İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Seyit Ali Hamaneyi’nin talimatı ve ilk tilaveti kendisinin yapmasıyla 1983 (22 Behmen 1362) yılında kuruldu ve yayın hayatına başladı.

Günde üç saat FM ve MW kanallarında yayın yapan Kur’an radyosu 1996 yılından itibaren günde 16 saat yayın yapmaya başladı.

Kur’an radyosu 1418 (1997) Ramazan ayının başlangıcıyla 24 saatlik yayına başlayarak Kur’an âşıklarına hizmet vermeye başladı.

Bu radyoda uluslararası üne sahip büyük Kur’an üstatlarının tilavetlerini yayınlamanın yanı sıra, ayetlerin Farsça tercümeleri, tefsiri, ilahiler ve tevaşihler, Kur’an yarışmaları, Kur’an ilimleri, Kur’an öğretileri ve dini konuşmalar, yayınlanan programlardan sadece bazılarıdır.

Düzenlenen Kur’an gecelerinin ve Kur’an yarışmalarının canlı yayınları da bu radyodan yapılmaktadır.

Kur’an radyosunun Kur’an ve tilavet, Kur’an ve eğitim, Kur’an ve tefsir, Kur’an ve düşünce ve Kur’an ve maarif isimlerinde program dalları ve yapımcıları bulunmaktadır. Toplumun her kesimine hitap edecek Kur’an’i programlar hazırlamakta ve yayınlamaktadırlar.

Kur'an tilaveti bölümünün sorumlusu ise ülkemize de sıkça gelen uluslararası başarılara imza atmış olan büyük üstat Ahmed Ebulkasimi'dir.

Kur’an radyosunun, muhatabın imanının güçlenmesine katkıda bulunmak, onların Kur’an’la olan ünsiyetlerini artırmak, muhatabın tilavet ve tilavet sanatıyla aşina olmalarını sağlamak, onlara Kur’an ilimlerini sunmak, Kur’an’ın tercüme ve tefsirini muhataba ulaştırmak gibi hedefleri bulunmaktadır.

İran Kur’an radyosunun internet sayfası:

www.radioquran.ir

İran Kur’an radyosunu canlı dinlemek için:

mms://77.36.161.8/quran

(Bağlantıyı ‘Media Player’ ya da her hangi bir oynatıcıyla açabilirsiniz.)

İran Kur’an radyosunun birçok uydudan yayını vardır. İntelsat 902, Badr 26 ve Hotbird 13 gibi.

13 Derece doğuda bulunan Hotbird uydusunda 12437 H 29900 frekansından İran Kur’an Radyosunu, İran Tilavet Radyosunu dinleyebilir ve Kur’an televizyonunu da seyredebilirsiniz.

İran Kur’an radyosunun 2012 yılından itibaren yayın yapan ‘Radyo Tilavet’ adı altında yeni bir radyosu da bulunmaktadır. Bu radyo günün 24 saatinde Kur’an-ı Kerim tilavetleri yayınlamaktadır.

‘Radyo Tilavet’ hotbird uydusunda 12437 H 29900 frekansında yayın yapmaktadır.

Günlük yayınlanan tilavetlerin listesini şu sayfadan bulabilirsiniz. (Sayfa Farsçadır)

http://radioquran.ir/?part=menu&inc=menu&id=1554

Metinle birlikte dinlediğiniz Ayetullah Seyit Ali Hamaneyi'nin 'İran Kur'an Radyosu'nun ilk açılış töreninde okumuş olduğu (Fatiha ve Bakara) sureleridir.

Kur’an Nesli Derneği