Irak’ta Dokuzuncu Ulusal Kur’an Yarışması

Irak’ta Dokuzuncu Ulusal Kur’an Yarışması

Irak’ın dokuzuncu ulusal Kur’an Tilaveti ve Hafızlığı yarışmasının son aşaması ülkenin başkenti olan Bağdat’ta gerçekleşiyor.

«dar-alquran.org» haber ajansının haberine göre, Irak’ın dokuzuncu ulusal Kur’an Tilaveti ve Hafızlığı yarışmasının son aşaması, Irak Şiaları Vakıflar Ofisi’ne bağlı olan Kur'an Araştırmaları Ulusal Merkezi’nin çalışmaları ile Kıraat ve Kur’an’ın tamamının ezberi bölümlerinde yapılacaktır.

İmam Hüseyin (a.s.) Kutsal Türbeleri’nin ‘’Dar’ul Kur’an’’a bağlı olan Kur’an ve Hafızlık bölümü sorumlusu Ali el-Hafaci bu konuda şöyle dedi: Yarışmaların son aşamasında, Irak’ın her şehrinden birincilik derecesi olan bir Kari ve Hafız bulunacak.
Şunları ekledi: Bu yıl, Irak’ın tüm şehirlerinde yarışmanın son aşaması için ön elemelerde en iyi Kari ve Hafız’ı seçildi.

Ali el-Hafaci açıklamasında:  Bu doğrultuda, Kerbela şehrinde dokuzuncu ulusal Kur’an Tilaveti ve Hafızlığı yarışmasının son aşaması için Irak Şiaları Vakıflar Ofisi ile İmam Hüseyin (a.s.) ve Hz. Abbas(a.s.) Kutsal Türbeleri’nin çalışmalarıyla mukaddes Hz. Abbas (a.s.) türbesine bağlı olan Kur’an Merkezinde gerçekleşti.
Yusuf Sahib’ul Fetlavi, Kur’an kıraati alanında ve Hussam Hamid, Kur’an’ı Kerimin tamamının ezberi alanında Kerbela şehrinin en iyileri oldular ve dokuzuncu ulusal Kur’an Tilaveti ve Hafızlığı yarışmasının son aşamasında kendi şehirlerini temsil etmek üzere Bağdat’ta bulunacaklar.