Iraklı çocuk bir yılda nasıl Kur'anı kerim hafızı oldu?

Iraklı çocuk bir yılda nasıl Kur'anı kerim hafızı oldu?

Basra ehli olan 9 yaşındaki Iraklı çocuk Seyf Mustafa Latif günlük 8 saat Kur'an öğrenerek ve ezberini tekrarlayarak bir yılda tüm Kur'anı Kerim hafızı oldu.

 
Iraklı çocuk bir yılda nasıl Kur'anı kerim hafızı oldu?

 Basra'da yaşayan 9 yaşındaki Iraklı Seyf Mustafa Latif Kur'anı Kerim öğrenimine 8 yaşında iken yerel bir Kur'an ezber ve tilavet eğitim merkezine isim yazdırarak başladı. Bir yıl süresince tüm Kur'anı kerimi ezberlemeyi başararak Irak'ın en küçük Kur'anı kerim hafızı lakabını aldı.

Iraklı küçük çocuğun babası Mustafa Latif bu konu hakkında ' Seyf'in Kur'anı ezberlemek için dikkatli ve düzenli bir programı vardı. Şöyleki okuldan döndükten sonra 5 saat boyunca yerel Kur'an ezber eğitim merkezinde hazır olur ve üç saat de Kur'an'dan ezberlediklerini evde tekrarlardı' dedi.

Seyf'in Kur'an öğretmeni ve bu Kur'anı Kerim ezber eğitim merkezi muavini Hamza Sabah Casım bu bağlamda onun Vahiy Kelamının kıraatı ve ezberini öğrenmek için özel bir çaba harcadığını söyledi.

Irak'ın muhtelif şehirlerinde İmam Hüseyin türbesi Dar-ul Kur'anı çabasıyla 'bin Kur'an hafızı' ulusal projesindeki katılımcılardan idi.

Şimdiye kadar Irak'ın muhtelif şehirlerinden yaklaşık 4600 Kur'an öğrencisi 'bin Kur'an hafızı' ulusal projesine katıldı. Bunlardan 550'si tüm Kur'anı Kerimi ezberlemeyi başardı. Bunların arasında 250 hafız Basra şehrinden idi.

'Bin Kur'an hafızı' projesi Irak genelinde Mukaddes Hüseyin türbesinin önemli Kur'ani projelerinden biridir. Bu projenin uygulanma amacı Kur'an hafızları neslinin yetiştirilerek uluslararası toplantı ve yarışmalarda bu ülke temsilcileri olarak tanıtılmasıdır.

Mukaddes İmam Hüseyin Türbesi Kur'an eğitim bölümüne bağlı değerlendirme ve takip komitesi yıl içerisinde Irak'ın farklı illerine seyahat ederek bin Kur'an hafızı projesine katılan Kur'ani yetenekleri seçmektedir. Bin Kur'an hafızı projesi üyelerinin faaliyeti Irak'ın farklı eyaletlerinde sadece Kur'an ayetlerinin ezberi ve tilavet ahkamı ile sınırlı değildir. Yıllık onlardan yüzlerce kişi farklı dini faaliyetlere katılmaktadır.