Irak Kürdistan'ında Baskı Hatası Yapılmış Kur'anların Toplatılması

Irak Kürdistan'ında Baskı Hatası Yapılmış Kur'anların Toplatılması

30 Haziran 2016- Irak Kürdistanı Erdebil şehri yakınlarındaki bir cami imamı Mısır'dan ülkeye giren Kur'an nüshasındaki yanlışı keşfederek Evkaf bakanlığından bu nüshaların toplatılmasını istedi.

 

Irak Kürdistan'ında Baskı Hatası Yapılmış Kur'anların Toplatılması


 Irak Kürdistan bölgesi Dini İşler ve Evkaf Bakanlığı 28 Haziran'da baskı hatası bulunan Mısır'da yayımlanan Kur'an nüshalarının dağıtıldığını duyurdu.

Irak Kürdistan bölgesi Dini İşler ve Ekvaf Bakanlığı haberleşme sorumlusu Merivan el Nakşibendi facebook sosyal paylaşım sitesi kendi şahsi sayfasında şöyle yazdı: Mısır'da basılan binlerce Kur'an nüshası ki basım hatası mevcuttur. Bu bölgede dağıtılmıştır.

Bu Kur'an sürümünün yazımı 2008 yılına dayanmaktadır. Bir dizi Mısır uleması ve İslam uzmanı tarafından gözden geçirilmiştir.

Bu Kur'an nüshaları pazarlar, camiler ve Kur'an eğitim merkezlerinde mevcuttur. Baskı hataları ve yanlışlarla pazara sunulmuştur.

Irak Kürdistanı Erdebil şehri yakınlarındaki bir cami imamı bu yanlışları görerek Evkaf bakanlığından bu nüshaların toplatılmasını talep etti.

Irak Kürdistan bölgesi Dini İşler ve Ekvaf Bakanlığı Erdebil'deki Mısır Büyükelçiliğiyle temasa geçerek Mısır'dan en kısa zamanda acil önlemler alarak bu nüshaların basımının durdurulmasını istedi.

Aynı halde Irak Kürdistan Evkaf Bakanlığı Erdebil'deki Mısır Büyükelçiliğinden dağıtılan Kur'anların toplatılmasını ve bu alanda gerekli açıklamaların yapılmasını talep etti.