İnkılap Rehberi: Yetenekli gençlerin desteklenmesi gerekir

İnkılap Rehberi: Yetenekli gençlerin desteklenmesi gerekir

İnkılap Rehberi Ayetullah Hamanei, üstün yetenekli gençler ve öğrencilere hitap ettiği görüşmede, önemli değerlendirmelerde bulundu.

 
Yetenekli gençlerin desteklenmesi gerekir

MHA’nın haberine göre, İnkılap Rehberi Ayetullah Hamanei, bugün sabah saatlerinde üstün yetenekli gençler ve öğrencilere hitap ettiği görüşmede, çok önemli konulara atıfta bulundu.

Toplumda "biz başarırız” düşüncesinin yaygınlaştırılması için yentenekli gençlerin desteklenmesi ve onlardan takdir edilmesi gerekliliğini vurgulayan İnkılap Rehberi, "Maalesef Kaçarlar ve Pehleviler dönemlerinde "güçsüzlük”, "başaramayız” ve "bağımlılık” genlerini gençlere aşılayarak bu tür düşünceleri toplumda kurumsallaştırdılar. Nitekim ki insani ve maddi kaynaklarla dolu ve zengin kültür ve tarihe sahip olan büyük bir ülke aşağılanarak Batı’ya bağımlı olarak tanımlandı. İşte böyle bir durumda İran İslam İnkılabı büyük bir gelişmeye imza attı. Bir başka deyişle özgüven ve bağımsızlık düşüncesi, bağımlı olmaya karşı savaş açtı” beyanında bulundu.

8 yıllık Kutsal Savunma’ya da işaret eden Ayetullah Hamanei, "Gerçi savaş hasara yol açan zor ve acı vericiydi, lakin İranlı gençlere Allah’a tevekkül ederek, yerel yetenekler ve kapasiteler vesiylesiyle büyük güçlerin desteklediği düşmanı yenmenin mümkün olduğunu isbatlandı” dedi.

Küreselleşme ve ABD ile Batı’nın İran’a "küresel aile”ye katılmasını tavsiye etmelerine dikkat çeken İnkılap Rehberi, bu konuyu bağımlı olma kültürünün yeniden üretiminin en tipik örneği olduğunu ifade ederek, "Batı’nın uluslararası toplum olarak ileri sürdüğünü kabul etmemek, yabancı ülkelerle irtibata geçmeye karşı çıkmak anlamında değil, büyük güçlerin ekonomi, siyaset ve güvenlik alanlarında ülkeye zorunlu olarak dayattığı kültür karşısında direniş göstermektedir” değerlendirmesini yaptı.

İslam İnkılabı’nın üstün amaçlarına değinen Ayetullah Hamanei, "İran İslam Cumhuriyeti, gelişmiş, güçlü, şerefli, söz sahibi, izzetli, iman ve maneviyatla dolu ve yeni İslam uygarlığının bayrağını dalgalandıran bir ülke olmalıdır. Bu amaca ulaşmanın yolu da yetenekli gençlere önem vererek, bu nimet-i ilahi için şükretmektedir” ifadelerini kullandı.

İnsanların günümüzdeki sorunları ve maddi düşüncelerin çıkmaza girdiğine işaret eden İnkılap Rehberi, dünyanın insani ve uluslararası meselelerde yeni bir söze ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Amerika’daki seçim rekabetleri ve iki aday arasında tartışılan konular büyük güçlerde imam ve maneviyat yokluğundan sonuçlanan durumun apaçık ve en tipik örneğidir. Gelecek birkaç hafta içerisinde şu an tavır ve sözlerine tanık olduğunuz bu iki adaydan birisi güçlü, zengin ve en çok nükleer silah ve büyük medya kuruluşlarına sahip olan bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak seçilecektir” şeklinde konuştu.