İngiltere'de Otobüs Şirketleri Hz. Resulullah'ın Barış Mesajını Yaymak İçin Kampanya Başlattı

İngiltere'de Otobüs Şirketleri Hz. Resulullah'ın Barış Mesajını Yaymak İçin Kampanya Başlattı

İngiltere'de Müslümanlar Rebiulevvel ayının gelişiyle ve Hz. Resulullah'ın doğum günü münasebetiyle ülkenin dört bir yanındaki otobüs şirketleri Hz Resulullah'ın barış mesajını yaymak için otobüslere reklam afişi astılar.

Uluslararası Haber Ajansı Iqna'nın The Asian Today'de yaptığı habere göre; 5 aralıkta başlayan bu reklam  İngilterenin genelinde 128 otobüse asılarak evrensel barış ve iyi niyet mesajı verdi.

Otobüs şirketleri ülkenin doğusundan güneyine kadar tüm insanlığa hitaben mesaj veren afişler taşıyor. Hz Resulullah'ın doğum günüyle son bulacak olan bu kampanya, müslümanların kendi toplumlarında olumlu katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla heryıl düzenlenmektedir.

Hz. Muhammed'in sözleriyle dekore edilmiş gül ve lale bağışı

Aynı zamanda bu kampanyayla beraber  güllere ve lalelere dekore edilmiş Hz.Resulullah'ın değerli sözlerini  üst üste beşinci yılda sevgi mesajını teşvik etmek, dünyada barış ve umudu artırmak için hediye etmeyi amaçlamaktadır.

İngilterenin büyük şehirlerinden olan Londra, Birmingham, Manchester, Nottingham, Sheffield, Coventry, Lutan ve Glasgow bu olaya ev sahipliği yapacak şehirler arasında yer alıyor.

Ayrıca Hz.Resulullah'ın sözleriyle süslenmiş bir demet gül İngiltere başbakanı "Terasa" bir grup heyet tarafından verilecektir.

Amerika, Kanada, Avustralya, Trinidad ve bir çok Batı Avrupa ülkelerinde bu program icra edilecektir.