İngilizce konuşanlara Kur'an eğitimi için alfabe kitabı

İngilizce konuşanlara Kur'an eğitimi için alfabe kitabı

Türkiye Diyanet İşleri Kurumu son yıllarda dünyanın muhtelif bölgelerine kültürel etki için büyük bir çaba başlattı. Son zamanlarda Kur'an eğitimi ve Arap dili alanında bir alfabe kitabı yayınladı. Ve onu dünyanın pek çok ülkesine gönderdi.

 

İngilizce konuşanlara Kur'an eğitimi için alfabe kitabı
 

 Türkiye Diyanet İşlerine bağlı Yabancı Diller ve Lehcelerde Yayın Bölümü Elif Ba ünvanı ile iki dilde İngilizce ve Türkçe bir kitabı Arap dili ve Kur'anı kerim eğitimi amacıyla Arapça bilmeyen ülkeler için yayınladı.

Rapora göre, çeşitli dersleri kapsamaktadır ki Kur'anı Kerim eğitimi ve kıraatını Arap olmayanlar için kolaylaştırmaktadır. Şimdiye kadar Kanada, İsveç, İsviçre, Japonya, Amerika ve İngiltere gibi ülkelere gönderildi.

Aynı halde Türkiye Diyanet İşleri Kurumu bu eğitim kitabını Kazakça ve Rusça gibi muhtelif dillerde yayınlama niyetindedir.

Türkiye Diyanet İşleri bu ülke Evkaf Kurumu işbirliğiyle 'benim hediyem Kur'an'dır', 'bir dil bile Kur'an dan mahrum kalmayacak' başlığı altında çeşitli projeler sayesinde çeşitli dillere Kur'an tercüme nüshalarını dünyanın muhtelif ülkelerine göndermektedir. Bu yolla dünyanın muhtelif bölgelerinde kendi kültürel etkisi için çalışmaktadır.

Diyanet İşleri Kur'anı Kerim ve tercümelerini Balkanlar, Orta Asya, Latin Amerika, Kafkasya, Güney Asya ve Orta Doğu alanındakü ülkelere göndererek bu ülkelerdeki nüfuzunu genişletmeye çalışmaktadır.