İmam Mehdi Doğum Günü Programı

İmam Mehdi Doğum Günü Programı

Hz. İmam Mehdi'nin (a.s) 1184. doğum günü münasebetiyle Ehlibeyt dostları İstanbul’da Kevser Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Program yapımcısı Yaşar Topkaya’nın sunuculuğunu üstlendiği program, Kur'an-Der Başkanı Mikail Gürel’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Selamlama konuşmasını yapan Ehlader Genel Başkanı Kadir Akaras: “Önemli bir gündeyiz. Nime-i Şaban olarak da adlandırdığımız bugün berat kandili olarak da anılır. Bugün kurtuluş günü olarak da bilinir. Bugünün kurtuluş günü olarak adlandırılmasının cevabı Ehlibeyt mektebinde var. Çünkü bugün bütün kainatın serveri Hz. Mehdi (a.f) dünyamızı şereflendirmiştir. Ve onun bu dünyayı şereflendirmesiyle yaşamımız anlam bulmuştur” dedi.

 

Allame Kur'an Nesli Derneği'nin öğrencileri  programa renk kattılar.Raziye ve Mehti Koca kardeşlerin okudukları şiirin ardından, kız öğrenciler ilahiler okudu.Kurs hocalarından Kadir Akbalık'ın ilahisine Rugayye Varol işaret diliyle eşlik etti.

 

Programın organizasyon sorumlularından Muhammed Kaimi ise: “Bugünkü organizasyonu sosyal medya ve çeşitli haber sitelerinden duyurarak  daha çok Ehlibeyt dostuna ulaşmayı hedefledik. Bugün birçok Ehlibeyt dostu ve Ehlibeyt alimi Hz. Mehdi (a.f) için burada toplandı. İnşallah Hz. Mehdi'ye (a.f) yakışır bir merasim gerçekleşmiş olur” ifadelerini kullandı.

 

Alul-Beyt Müessesesi Türkiye Sorumlusu Rahmi Onurşan ise: “Mehdeviyet inancı Şia mektebinin en saf, en temiz, en mukaddes görüşüdür. İçerisinde tüm insanlar için barış, huzur, adalet ve güzellik vardır. Biz diyoruz ki İmam’ın zuhuruyla Doğu’dan Batı’ya herkes adaletle yönetilecek. Bundan kim neden rahatsız olsun ki?'' Sözleriyle konuşmasına devam etti.

 

"Resullullah'tan (s.a.a) ve Ehlibeyt'ten nakledilen birçok hadiste Fereci beklemenin en büyük ibadetlerden olduğu belirtilmiştir" diyen Ehlibeyt camiasının önde gelen isimlerinden İlahiyatçı-Yazar Musa Aydın ise Mehdevilik hakkında bilgi vererek, Hz. Mehdi'nin (a.f) faziletleri ve zuhuru beklemenin önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Al-i Taha Merkezi Sorumlusu Abdullah Turan, Esenyurt AllahuEkber Camii Hocası Yakup Yaşlak ve Esenyurt Muhammediye Camii Hocası Hamza Aydın da selamlama konuşması yaparak tüm Ehlibeyt dostlarını tebrik etti. 

 

Kuran Nesli-Derneği erkek çocuk korosu tarafından ilahiler ve şiirler okunmasının ve yine kurs öğrencilerinden Aliekber Hanbaba'nın şiirinin ardından katılımcılara çeşitli ikramlar sunularak program son buldu.