İkra Kulubü; 3000 Kuveytli Kur'an Öğrencisini Ağırladı

İkra Kulubü; 3000 Kuveytli Kur'an Öğrencisini Ağırladı

Kuveyt Kur'an İşleri İdari yetkilileri İkra yazlık kulübünün yaz günlerinde üç bin Kur'an öğrencisinin ağırlanmasını öngördü.

 Kuveyt İslami İşler ve Evkaf Bakanlığında Kur'anı Kerim İdaresi 'İkra yazlık kulübünün faaliyetlerine başlaması için gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır' açıklamasını yaptı.

Kur'an faaliyetlerinde aktif erkek öğrenci işleri idare müdürü Ahmet El Tavil, 'İkra yazlık kulübü faaliyet ve programlarında bu yıl katılımcıların sayısının 3 bin kişi olacağı tahmin edilmektedir'

' Yaz Kur'an kursu dönemi katılımcıları muhtelif yaş gruplarında ve Kuveyt'in tüm bölge ve illerinde aktif Kur'an enstitülerindendir' dedi.

Ahmet El Tavil' Bu dönemin düzenlenme amacı Kur'an öğrencilerinin beceri ve deneyimlerinin gelişmesi , onlar arasında ılımlığının kurumsallaştırılması, İslam ahlakı ve iyi davranışlarla süslenmiş olma, Kur'an eğitiminde öğrencilerin boş zamanlarından faydalanmadır'

'İkra yazlık kulübü 'Yaz ayını Kur'an esintisi işle serinlet' sloganıyla çalışmalarına başladı. Kur'ani itikaf alimler ve uzmanlar tarafından bilimsel eğitim dönemlerinin düzenlenmesi gibi çeşitli kültürel ve manevi faaliyetlere başlama emrini vermiştir' açıklamasını yaptı.