Hz. Musa (a.s) Mısır’da 1

Hz. Musa (a.s) Mısır’da 1

Hz. Musa (a.s) Mısır’da 1

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Yıllar önce Mısır’ı Firavun yönetiyordu. O çok zalim ve zorbacı bir padişah idi. İsrail oğullarına çok eziyet ediyordu.

Bir gün kâhinler Firavun’a çok yakında İsrail oğullarından bir çocuğun dünyaya geleceğini ve bu çocuğun onu yok edeceğini haber verdiler. Bunun üzerine Firavun, İsrail oğullarından yeni doğan çocukların tümünün öldürülmesini emretti.

Firavun ve adamlarının merhametsizce tüm çocukları öldürdüğünü duyan bir kadın, Allah’ın emriyle küçücük yavrusunu bir sandığa bırakıp Nil nehrinin sularına teslim etti.

Suların arasından sandığı alan Firavun’un adamları, bunun bir çocuk olduğunu görünce çok şaşırdılar. Firavun’un eşi Asya bu çocuğu çok sevdi ve büyütüp evlat edinmek istedi. Firavun buna razı olmuyordu. Çünkü o, bu çocuğun İsrail oğullarından olduğunu ve öldürülmesinden korktuğu için annesi tarafından nehre atıldığını anlamıştı. Fakat Asya bu çocuğu evlat edinmek için o kadar ısrar etti ki sonunda Firavun kabul etmek zorunda kaldı. Böylece o çocuğu kendilerine evlat edindiler ve ismini Musa (yani sudan alınmış) koydular.

Musa, Firavun’un sarayında büyüdü. O, her gün Firavun’un İsrail oğullarına yaptığı zulümleri görüyor ve bu yüzden ondan nefret ediyordu.

Musa, Firavun’un sarayında çok rahat bir yaşantıya sahip olmasına rağmen Firavun ve adamlarının insanlara zulüm etmelerine dayanamıyor ve çok üzülüyordu.

Musa artık çok yakışıklı ve güçlü bir genç olmuştu. Çok inançlı ve insanlara karşı şefkatli idi. Bu yüzden artık Firavun’un haksızlıklarına tahammül edemiyordu. Bir gün Nil nehrinin kıyısında yürürken Firavun’un adamlarından birinin yaşlı bir adamı çok fena halde dövdüğünü gördü. Musa onun yanına gitti ve yaşlı adama dayak atmamasını istedi. Ama o, Musa’yı dinlemedi ve yaşlı adamı kırbaçla dövmeye devam etti. Onun bu davranışı Musa’yı çok kızdırdı. Musa, Firavun’un adamına bir yumruk vurdu. Musa’nın vurduğu bu yumruk darbesi ile Firavun’un adamı yere yığıldı ve oracıkta öldü. Bu olayı Firavun’un memurlarından biri gördü ve derhal saraya koşup olayı anlattı.

Firavun, Musa’yı tutuklamalarını emretti. Fakat Musa olaydan sonra o şehirden kaçmıştı.

Musa bir hafta çölleri aşarak yolculuk etti. Sonunda Medain şehri yakınlarında bulunan bir su kuyusunun başına vardı.

Musa bir süre sonra iki kızın kuyunun başına geldiğini ve hayvanları için su çıkarmak istediklerini gördü. Onların yardıma ihtiyaçları olduğunu hissetti. Yanlarına yaklaştı ve kuyudan su çıkarıp hayvanlarını suladı.

O iki kız, aslında Şuayb peygamberin kızları idi. Onlar babalarının yanına döndüklerinde Musa’nın kendilerine yardım ettiğini ve onun çok iyi biri olduğunu anlattılar.

Şuayb, büyük kızına dedi ki: Şimdi git ve o genci buraya çağır!