Hz. Fatima'tuz Zehra’nın (s.a) Veladet Kutlandı

Hz. Fatima'tuz Zehra’nın (s.a) Veladet Kutlandı

Hz. Resulullah’ın (s.a.a) bedeninin parçası Hz. Fatima’tuz Zehra’nın veladet yıldönümü Kur’an Nesli Derneği’nde yapılan programla kutlandı.

Hz. Fatima'tuz Zehra’nın (s.a) Veladet Kutlandı

 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen, Hz. Muhammed’in (s.a.a) kızı, Emirulmuminin Ali’nin (a.s) eşi, İmam Hasan ve İmam Hüseyin’in (a.s) ve Hz. Zeyneb’in (s.a) annesi, âlemlerin kadınlarının efendisi Hz. Fatima’tuz Zehra’nın (s.a) veladet yıldönümü ve dünya Müslüman kadınlar günü, Allame Tabatabai (r.a) Kur’an Nesli Derneği tarafından yapılan programla kutlandı.

Dernek binasında düzenlenen bu programa Kur’an Nesli Derneği, öğretmenleri, öğrencileri ve bazı veliler katıldılar.

Programın sunuculuğunu Sümeyye Erdem ve Zehra Güneş yaptı.

Program öğrencilerden Yasin Ağdaş’ın okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Allame Tabatabai (r.a) Kur’an Nesli Derneği başkanı Veli Koca açılış konuşmasında, Hz. Fatima’nın (s.a) hayatından kesitler sunarak, onun faziletlerine işaret etti.

Kur’an Nesli Derneği öğretmenlerinden Sema Aydın yapmış olduğu konuşmada, Hz. Fatima’nın (s.a) hanımlar için en büyük örnek şahsiyet olduğuna işaret etti. Tüm kadınların onun hayatını okuyup öğrenip kendi hayatlarını onun yaşayış prensipleriyle nurlandırmaları gerektiğini özellikle vurguladı.

Programda A1 ve C1 öğrencilerinden oluşan çocuklar iki koro halinde Hz. Zehra (s.a) hakkında iki ilahi seslendirdiler.

Eda Aktaş ve Zeynep Deniz şiirler okuyarak programı renklendirdiler.

Betül Zengin ise Hz. Fatima (s.a) hakkında yazmış olduğu makaleyi okudu.

Programın son bölümünde bilgi yarışması ve Kur’an ezberleme yarışması yapıldı ve kazananlara özel hediyeler verildi. Hz. Fatima’nın (s.a) veladet günü ve dünya Müslüman kadınlar günü olmasından dolayı tüm kız öğrencilere başörtü hediye edildi.

Program Hz. Fatima’nın (s.a) adına kesilen pastanın ikram edilmesiyle son buldu.