Hz. Ali'ye Mensup Kur'an Basım Eşiğinde

Hz. Ali'ye Mensup Kur'an Basım Eşiğinde

IQNA-İmam Ali Türbesi İdari Konsey Üyesi İsa Muhammed Salih Horosani bu türbe bilgilendirme merkezi ile ropörtajında bu haberin açıklanması ile ilgili olarak ‘İmam Ali (as)’ye mensub mushafın basım ve yayını mevcut mirası açıklama ve tanıtımı için İmam Ali Türbesi faaliyetleri doğrultusunda gerçekleşmektedir’ dedi.

Bu özel komite Seyyid Nezar Haşim Hablul Metin başkanlığında İmam Ali Türbesi mütevellilerinden oluşmaktadır. Türbenin İdari Konsey üyesi Muhammed Salih Horosani , İmam Ali Türbesi Fikirsel ve Kültürel İşler Bölümü sorumlusu Esed Hakani, Türbenin El yazmaları Birim Başkanı Şeyh Sefa Vüdeysin bu komite üyeleridir.

İsa Muhammed Salih Horosani şu açıklamayı yaptı: Bu özel komite İmam Ali (as)’ye atfedilen elyazma mushaf hakkında akademik, bilimsel ve karşılaştırmalı çalışmaları takip etmeye başladı.İran, Pakistan ve El Mustansiriye Bağdat üniversitesi uzmanları ile iletişime geçerek bu projede işbirliği yapmışlar ve onların memnuniyeti ile karşılaşmışlardır.

Farklı yerlerden bu alanda çeşitli araştırma ve çalışma örnekleri bize gönderildi . Komite bu proje için en iyi olanı seçebilmek için örnekleri incelemektedir.

İmam Ali (as)’ye atfedilen Kur’anın görüntülenmesi profesyonel şekilde ve yüksek kalite ile gerçekleştirildi. Daha sonra bu mushafın İmam Ali (as)’ye nispet verilmesinin doğruluğunu kanıtlanması ve bu nüshanın yaşının belirlenmesi için bilimin tüm yönleri ile incelenecektir. Son aşamada mushafın yazılı olduğu deri üzerinde radyokarbon testleri yapılacaktır.

Aynı halde biz bu kitabın hattını belirlemek için Kufi hattı uzmanlarıyla temasa geçtik ve bu alanda takip devam etmektedir.