Hristiyan Oyuncu Hafız Oldu

Hristiyan Oyuncu Hafız Oldu

Bişara Vakim, Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuş Hristiyan oyuncu ve yönetmendi. Hayatta olduğu zaman Kur’an’ı ezberlemiş ve çeşitli Kur’an tefsirlerini okumuştu.

 

«صدی البلد» haber kanalının yaptığı habere göre, Bişara Vakim 5 Mart 1890 yılında Mısır’da Kahire’nin Ficale bölgesinde dünyaya geldi. O usta oyuncu, komedyen ve yönetmendi.
 Vakim Kahire’nin Horanfeş bölgesinde El-Ferir okulunda Fransızca dilini öğrendi. Bu sanatçı Arap diline olan ilgisinden dolayı Kur’an’ı Kerimi ezberledi ve İlahi vahyi ezberledikten sonra Hristiyan olmasına rağmen çeşitli tefsirleri okudu.
O Arap dilini iyi öğrenmek için Kur’an’ı Kerimi öğrenmek gerektiğine inanıyordu ve sürekli şunları vurguluyordu ‘’ Kim Arap dilini iyi öğrenmek istiyorsa Kur’an’ı Kerimi ezberlemeli ve Kur’an ayetlerinin kavramlarını anlamalıdır.’’

Bişare Vakim’den yüzden fazla film hatıra kaldı. O nihayetinde 30 Kasım 1949’da 65 yaşlarında fani dünyaya elveda dedi.
Vakim, birçok siyah beyaz filmlerde ve tiyatro sahnelerinde rol aldı. Kendi özel hayatında sıkıntıları ve üzüntüleri olmasına rağmen komedi rollerinde yer alıyordu. 65 yaşlarında hayata elveda ettiği zaman kız kardeşinin evine yerleşmiş ve kardeşinin yetimlerinin sorumluluğu üstlenmişti.