Hollanda'da Hz. Fatıma'nın (s.a) Doğum Günü Kutlandı

Hollanda'da Hz. Fatıma'nın (s.a) Doğum Günü Kutlandı

Hazreti Fatima Zehra (s.a)’ın doğum günü münasebetiyle Hollanda Stichting Sakaleyn Den Haag’da bir konferans düzenlendi.

Hazreti Fatima Zehra (s.a)’ın doğum günü münasebetiyle Hollanda Kuran ve Ehl-i Beyt Mektebi/ Stichting Sakaleyn Den Haag’da bir konferans düzenlendi.

Welayet News - Almanya’dan Offenbach, Osterholz ve Hamburg Kuran ve Ehl-i Beyt merkezleri ve Hamburg İslam Merkezinde katılımda bulundular. Merasim Sakaleyn kız Kuran karilerinin Kuran tilavetiyle başladı. Merasimin sunuculuğunu üstlenen Gönül Çakmak günün önemine değinerek Hatice Çakmak hanımefendiyi hazreti Zehra(s.a)’nın şahsiyeti üzerine konuşmasını yapma için kürsüye davet etti.

 

Açılış konuşmasının ardından Sakaleyn kız tevaşih grubu sahne alarak günün anlamına uygun bir kaç dilde ezgiler ve tewaşih okudular.

 

Bir sonraki konuşma Melek Ertürk hanımefendi tarafından hollandaca dilinde sunuldu. Konuşmada hazreti Zehra’nın günümüzde de iyiliğin ve doğruluğun en seçkin örnek kadın olduğu vurgulandı.

 

Brükselden katılan Seyyid Khansari kürsüye davet edilen sonraki konuşmacı oldu. Seyyid Khansari konuşmasında üç noktanın altını çizdi. Hazreti Zehra’nın hem irfan hem maneviyat hem ahlak boyutları değerlendirilerek Kevser Suresinin birinci ayeti tefsir edildi.

 

Hafız Jelil Ahmad Keyhpoor hazreti Zehra üzerine bir kaç farsca medhiye okuduktan sonra ‘Habibimiz Rehberimiz Muhammed(s.a.a)’ adıyla bir sinevizyon gösterimi yer aldı.

Hazreti Fatıma Zehra’nın evlatlarıyla bir sohbetini tema eden bir tiyatro toplantının bir sonraki gösterimi oldu. Hamburg İslam merkezinden merasime iştirak eden Dr. Haci Turabi kısa bir konuşmada dostlarını selamladı ve hazreti Zehra  muhabbetinin müminleri cehennem ateşinden koruyacağını hatırlattı.

 

İran İslam Cumhuriyetinden özel misafir olarak katılan Kurani karisi Seyyid Musevi Dorçevi Kuran tilavetini günle bağlantılı olarak Kevser suresini okuyarak sonlandırdı.

 

‘Sevgili Peygamberim’ ilahisini okumak için Sakaleyn kız tevaşih grubu sahne aldı ve ardından ezgi grubu ‘Selam olsun’ ezgisini okudular. Nesibe Yılmaz ise bir şiir dinletisiyle duygulu anlar yaşattı.

Muhammed Avci hoca kapanış konuşması için kürsüye davet edilidi. Konuşmasında hazreti Zehra’nın örnek alınması gereken üstün bir şahsiyet olduğunun altı çizildi. Avci hoca ana hedefini şu cümlelerle özetledi:

Bu günleri anmaktan muradımız yeni bir nesil yetiştirmektir. Muhammedi bir toplum  yetiştirmektir. Ricam şudur: aldatıcı dünya kimliğimizi elimizden almak istiyor, Rabbimizle öyle bir irtibat kurmalıyız ki peygamberimizin Ehl-i Beytine ilhak olabilelim. Bu doğrultuda namazın önemini hatırlatmak isterim. Hazreti Zehra’nın mihrabta rabbisinin karşısında titrer bir sesle huzurda durmasını bilmemiz gerekir. Çünkü namaz Rabbimizle iritbat kurmanın en önemli yoludur. Zekat yani ekonomik destek ve dayanışma ise müminlerin birbirleriyle irtibatını rızayı hak doğrultusunda sağlar.

 

 

Ehlader