Hollanda başbakanı seçilmesi halinde ülkedeki tüm Kur'an nüshalarını toplatarak el koyacağını iddia etti.

Hollanda başbakanı seçilmesi halinde ülkedeki tüm Kur'an nüshalarını toplatarak el koyacağını iddia etti.

Hollandalı İslam düşmanı Geert Wilders en son kampanya vaadi olarak kendisinin Hollanda Başbakanı seçilmesi halinde ülkedeki tüm Kur'an nüshalarını toplatarak el koyacağını iddia etti.

 
Kur'anı toplatmak için Hollandalı İslam karşıtının sözü


 Hollanda 'Özgürlük' aşırı sağ parti lideri Geert Wilders İslam karşıtı açıklamaları ile ünlüdür. Mart 2017'de Hollanda parlemento seçimlerini kazanmak için ülkede ülkede İslam karşıtı ve tahrik edici açıklamaları ile çalışmaktadır.

O daha önce Hollanda başbakanı seçilmesi halinde camileri kapatacağını ve Kur'anı yasaklayacağını vaat etti. Bu kez de Müslümanların evinden tüm Kur'anı Kerimleri toplatarak el koyacağını vaat etti.

Wilders, ayrıca Kur'anı Kerim'i Adolf Hitler'in Kavgam kitabına benzeterek Nazilerin Yahudilere zulm ettiklerini ve mukaddes kitaplarına el koyduklarını ve kendilerininde Müslümanlara aynı şeyi yapmaları gerektiğini! ifade etti.

Bu Hollandalı İslam düşmanı İslam'ın özgürlüğe davet etmediğini iddia ederek 'Ben eğer Hollanda Başbakanı olursam emniyet güçlerine Müslümanların evlerinden Kur'anı Kerim nüshalarını toplayarak el koyma emri vereceğim' dedi.

O daha öncede İslam düşmanlığı hedefleri doğrultusunda Başbakan olması halinde ülkede camileri kapatacağını ve Müslümanların mukaddes kitabı (Kur'an) nı tamamen yasaklayacağını açıklamıştı.

Geert Wilders daha önceleride Kur'an ve İslam Peygamber (as)'ine hakaret etmiştir. Önümüzdeki yıl Hollanda Başbakanı seçildiği takdirde tüm İslami okulları ve mülteci merkezlerini kapatacağını ve müslüman kadınları halk arasında tesettürlü olmaktan men edileceğini açıkladı.