Hintli Kâriler

Hintli Kâriler

Hindistan Kur'an Yarışması birincisi, bu yarışmanın kurra ve hafızlar için benzersiz olan Uluslararası İran Kur'an Yarışması'na katılmak için hazırlanma fırsatı sunduğunu ifade etti.

17. Hindistan Ulusal Kur'an Yarışması kıraat kategorisi birincisi Muhammed Kaşan IQNA'ya konuştu.

Kaşan, Hindistan'daki Kur'an yarışmalarının en önemlisinin İran İslam Cumhuriyeti Kültür Evi tarafından düzenlenen yarışmalar olduğunu kaydederek, bu yarışmanın Kur'an kâri ve hafızlarının yeteneklerini geliştirmek, eksiklikleri ve kusurlarını ortadan kaldırmak için çok uygun olduğunu söyledi.

Kaşani şöyle devam etti: 2016'da Hindistan Kur'an yarışması birincisi olarak 2017'deki İran Uluslararası Kur'an yarışmasına katılmak için hak kazandım. Hindistan'daki Kur'an yarışması İran'daki yarışmaya benzer niteliktedir. Bu da Kur'an okuyucuları ve hafızların İran yarışmasına hazırlanmaları ve aşina olmalarına fırsat sağlamaktadır. İran yarışmaları dünyadaki tüm yarışmalardan daha çeşitli ve niteliklidir. Bu çeşitlilik ve kalite hem farklı kategorilerde hem de yüksek kalitede performans sergilenmesi şeklinde görülebilir. Dubai ve Endonezya'ya da yarışmalara katıldım, ancak İran'da gördüğüm kadar kaliteli değildi.

Hintli kâri, ''Dünya Müslümanları Kur'an sayesinde dayanışma içerisinde  birlik ve beraberliğe ulaşabilir. İran'da Kur'an yarışması çok önemli bir mesajla düzenlenmektedir. Örneğin geçen yılın sloganı olan ''bir kitap bir ümmet'' kâri ve hafızların düşüncelerini netleştirmede çok etkili oldu. İran bu konuda çok çaba sarf etti ve etkisi dünyada görülebilir; şöyleki Şii ve Sünni farklılıkları bu eylemlerle azaldı ve hepsi birlik aramaktadır" diye konuştu.

 

kaynak: iqna    

 

 

Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın