Hindulara “Sanskrit” Dili Bahanesiyle “Kur’an” Öğretiyor

Hindulara “Sanskrit” Dili Bahanesiyle “Kur’an” Öğretiyor

Budist öğrenciler durumdan gayet memnun olduklarını ve ilk defa Kur’an’la tanıştıklarını söylüyorlar.

Hindulara “Sanskrit” Dili Bahanesiyle “Kur’an” Öğretiyor

Hindistanlı Müslüman bayan bir ilke imza attı. Hinduları cezbetme amaçlı, “Sanskrit” dili öğretim kursu açarak dil öğretiminin yanı sıra Kur’an’ı ve Allah’ın mesajlarını öğretiyor.

“İnuth” sitesinin haberine göre: Kerala eyaletinde yaşayan “Raziye Muhammedi Kutti” Kur’an tebliğinde bir ilke imza attı. “Kuttayam’ın” “CMS” üniversitesi kimya bölümü mezunu “Raziye”  Hindistan’ın Hindularını celp etme amaçlı Hinduların kullandığı Sanskritçe konuşma, okuma ve yazma kursu açtı. Bu sayede onlara Kur’an’ı da öğretme fırsatı bulan “Raziye” Sanskrit diliyle Kur’an’ını mesajlarını birleştirdi. Böylelikle herhangi dini ve mezhebi taassup da ortaya çıkmamış oldu.

Sanskrit dilini 2012 de öğrenen Raziye’nin şimdilik 180 öğrencisi var ve öğrencilerin %25’i Müslüman. Budist öğrenciler durumdan gayet memnun olduklarını ve ilk defa Kur’an’la tanıştıklarını söylüyorlar.

Raziye Muhammedi şöyle söylüyor: Sanskrit dili öğrenimi ve eğitimi benim ibadetime ve dini konulara amel etmeme hiçbir zaman engel olmadı aksine daha güzel şekilde amel etmemi sağladı. Benin günüm sabah namazı me ve ardından Kur’an tilavetiyle başlıyor ve buda benim yaşamıma bereket katıyor.

Sanskrit dili Hindistan’ın Hinduları ve Budistleri tarafından kullanılan bir dildir. Ayrıca bu dilin hiçbir zaman dini ve ilmi çevre sınırlarını aşıp halk tarafından kullanılmadığı da iddia edilir. Birçoğunun, özellikle kadınların, dili okuma ve yazmaları yok. Hindistan’ın Müslümanları “Urdu” dilini kullanmaktalar ve Sanskrit diline de aşina değiller.

Raziye’nin bir diğer çalışmaları otizm çocuklara ve yaşlılara da Kur’an’ı ve Sanskrit dilini öğretimidir ve bunda da oldukça başarılı olmuş ve iyi sonuçlar elde etmiş.

Raziye birde Kur’an Kütüphanesi açmış. İslami değerleri ve Kur’an’i öğretileri dâhilinde kitapları öğrencilere sunarak İslamın görüşünü ve Kur’an’ın hakikatini yaymaya çalışıyor.