Hindistan'da Fuar

Hindistan'da Fuar

''Kur'an-ı Kerim hikayeleri'' kitabı 37. Uluslararası Şarce Kitap Fuarı'nda gayrimüslimler tarafından eşi görülmemiş bir ilgiyle karşılandı.

Uluslararası Şarce Kitap Fuarı, Hindistan standında bu ülkenin yayınevi tarafından Arapça, İngilizce ve Hintçe'de "Kur'an Hikayeleri" ve "Peygamber ile 365 Gün" başlıklı kitapların sunulmasına şahit oldu.

Fuardaki Hint yayıncılarından birisi bu konu hakkında yaptığı açıklamada ''Kitaplar Hintçe ve İngilizce yayınlandı. Uluslararası Şarce Kitap fuarında Müslümanlara ek olarak gayrimüslimler tarafından bunun yanısıra Hindistan ve Amerika'da 'Kuran Hikayeleri' kitabı büyük ilgi gördü. Bu kitabın yayınlanmasından iki yıl sonra şu ana kadar 2 milyon nüshası satıldı. Peygamber ile 365 Gün" başlığı altındaki kitap ise aynı şekilde yoğun ilgiyle yaklaşık 20 bin adet sattı'' ifadelerini kullandı.

37. Uluslararası Şarce Kitap fuarı ''Harflerin öyküsü' başlığıyla dünyanın 77 ülkesinden 1874 yayıncının katılımıyla 30 Ekim Çarşamba günü başladı ve 10 Kasım tarihinde çalışmalarını sonlandırdı.

 

 

kaynak: iqna