Helmi Şunları Söyledi: Günümüz İhtiyacına Göre Kur'ani Kavramları Alanında Medyanın Zayıflığı

Helmi Şunları Söyledi: Günümüz İhtiyacına Göre Kur'ani Kavramları Alanında Medyanın Zayıflığı

Hudhud Kanalının Müdürü: Genel Kur'an Eğitimi Seviyesini Yükseltmek Adına Medyanın Rolü Hakkında: Günümüz toplumunun ihtiyacına göre Kur'an-i kavramlar alanında medya zayıftır.

                                                   

Ehsan Hilmi uluslararası haber ajansı Iqnayla yaptığı ropörtajda halk arasında genel Kur'an eğitimi seviyesini yükseltmek için özellikle çocuklar ve gençler açısından medyanın zayıf kaldığını belirtti. Üzülerek belirtmek isterim ki gerektiği şekilde çalışma yapılmamaktadır.

Bu konu üzerinde yapılan çalışmalar malesef toplumun ihtiyaç duyduğu kadar değildir. Kur'an-ı Kerim günümüze uyarlanması, ayetlerin tercümesi ve anlamıyla, toplumun ihtiyaçlarını ve problemlerini çözmede yaşam kitabı olması gerekir bu yönde zayıf kalınmıştır.

Helmi sözlerinin devamında: Geçen yıllarda dinlerdeki şüpheleri ortadan kaldıracak iyi elemanlarımız vardı ama malesef bügün gençlerimizin şüphelerini gidermekte sorunlarla karşılaşmaktayız.

Hudhud kanalının müdürü: Belkide en önemli meselelerden biri gençlere olması gerektiği gibi Kur'an-ı Kerim'i sunamadık. Kur'an-ı Kerim ağır bir kitap olmakla beraber yaşam kitabıdır aynı zamanda. O yüzden günümüze uyarlanması gerekir. 50 yıl önce yapılan tefsirler iyidir ama, Kur'an-ı Kerimi kişiler olarak hayatın her alanına uyarlamak lazım.

Hilmi açıklamalarında: Gençler sorunlarının çözümünü Kur'an'da aramalıdırlar Kur'an'da herşey mevcuttur.Ama Kulli  (genel)bir şekilde cüz-i bir şekilde değil. Cüziyatına inmek müfessirlerin işidir. Gerçek Kur'an müfessirleri konuşan Kur'an Ehl-i Beyttir.