Helal Turizm

Helal Turizm

Bosna Hersek'li Kur'an kârisi, toprağı tabiatı helal turizmi Allah'ın insana bir hediyesi olarak nitelendirerek bunlara teveccüh etmenin İlahi ayetler üzerinde düşünmek için bir yol olduğunu ifade etti.

Bosna Hersekli 35 yaşındaki kâri Muhammed Kubat  ailesinin ve kendisinin gelir kaynağının Helal turizmden sağladığına değinerek, ''Allah dünyanın ve tüm güzelliklerin yaratıcısıdır. Kur'an'da Allah'ın insanlara yeryüzünde seyahat etmesini tavsiye ettiği birçok ayet vardır. Biz Müslümanız ve Kur'an'a göre amel etmeliyiz. Allah'ın bizim için yarattığı şeylere İlahi hediye gözüyle bakılmalı ve yararlanmalı ve doğadan lezzet alarak üzerinde düşünmeliyiz. Aynı zamanda, gelecek nesiller için dünyayı sağlıklı ve temiz tutmalıyız'' dedi .

Kubat bu yıl Mayıs ayında yapılan İran Uluslararası Kur'an Yarışması'na katıldı. Asıl mesleği Müslüman turistlere rehberlik yapmaktır. Helal al Kubat adında bir turizm şirketi vardır. Şirketin hizmetlerini kullanan turistler Müslümandır. Kubat, Boşnaklara ek olarak, çoğu Arap ülkesinden de yabancı turistlere hizmet verdiklerini söyledi.

Boşnak hafız şöyle devam etti: Tüm misafirlerimiz Müslümandır. Hıristiyanlar diğer turizm şirketine gitmektedir. Ben genelllikle turistleri Bosna'nın çeşitli şehirlerine götürüyorum. Benim ülkem güzeldir ve insanlar Bosna'nın yeryüzünde bir cennet olduğunu söylüyorlar. Bosna'da 500 veya 600 yaşlarına dayanan Osmanlı dönemine ait cami ve eski İslam mimarisi taşıyan pek çok eser bulunmaktadır. İnsanlar bu güzellikleri görmeye bazen defalarca gelerek huzuru hissetmektedir. Avrupa ve Arap ülkeleri Müslümanları Bosna'daki İslami eserleri, mekanları ve helal turizmi memnuniyetle karşılamaktadır.

Kubat son olarak ''İran güzel bir ülkedir ama İran ve Bosna arasında ki mesafe çok uzaktır. Ülkemde ki insanları turist olarak İran'a getirmeyi istiyorum, ancak mesafe ve coğrafi kapsamı nedeniyle, bu hedef çok zordur. Bu nedenle İran turizmi ile Bosna'nın turizmi arasında bir bağlantı kurmak kolay değil'' dedi.

 

 

Kaynak; İqna 

 

 

                                                                Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın