Hartum Kur'an Ödülü

Hartum Kur'an Ödülü

Tahran, 9 Ocak 2018- 9 Uluslararası 'Hartum Kur'an Ödülü' yarışması nihai aşaması bugün iki bölümde kadınlar ve erkekler olarak başladı.

 

 

 

 

 

 

     Katar El Arap gazetesinin aktardığına göre, Hartum Ödülü olarak bilinen 9. Uluslararası Kur'an Yarışması nihai aşaması bugün başladı ve 13 Ocak'a kadar devam edecektir.

 

     Bu dönem yarışmalarının erkekler grubu tecvid, tertil ve Kur'anın anlamının tefsiri eşliğinde tüm Kur'an ezberi ve kadınlar grubu ise tecvid ve tertil eşliğinde tüm Kur'an ezberini kapsayarak gerçekleşecek.

 

     Sudan Kur'an Derneğinin son açıklamasına göre bu Kur'ani etkinliğe katılan ülkelerin sayısı 50 ve yarışmacıların sayısı ise 73 kişidir.

 

     Yarışmanın ilk aşaması 7 Ocak'ta başladı ve 8 Ocak tarihinde bitti. İkinci aşaması ise bugün gerçekleşecektir.

 

     Daha önce yapılan açıklamaya göre, bu dönem yarışmalarına katılanlar çeşitli bölümlerde rekabetlerine ilave olarak bilimsel ve kültürel seminerler ve ulusal merasimlere de katılacaktır.

 

     9.Dönem Hartum Ödülü Uluslararası Kur'an Yarışması aralarında Sudan'ın başkentinin muhtelif mekanlarında Mısır'ın dini mübelliğlerinden ve Kur'an ve Nebevi sünnet bilimsel mucizeleri alanında araştırmacılardan Ömer Abdülkafi Şehate yedi bilimsel konuşma gerçekleştirecek ve 9. Dönem Kur'an yarışması kapanış törenine de katılacak.

 

     İran İslam Cumhuriyeti temsilcisi ünvanıyla tüm Kur'an hafızı Muhammed Resul Tekbiri bu yarışmaya gönderildi.

 

    8.Dönem Hartum Ödülü Uluslararası Kur'an yarışması dünyanın 55 ülkesinden 74 yarışmacının katılımıyla geçen yıl 8-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmişti.