Görme Özürlüler Ulusal Kur'an Yarışması

Görme Özürlüler Ulusal Kur'an Yarışması

3. Dönem İran Görme Özürlüler Uluslararası Kuran yarışmasında Irak temsilcisi ünvanıyla Murtaza Ali Naci tanıtıldı.

Murtaza Ali Naci Irak Görme Özürlüler Ulusal Kur'an yarışması sonunda birinciliği kazanarak 3. Dönem İran Görme Özürlüler Uluslararası Kuran yarışmasına bu ülke temsilcisi olarak tanıtıldı.

Naci, İmam Hüseyin Türbesi Dar-ul Kur'an görme özürlülere özel Kur'an ezber kursu öğrencilerinden biridir.

İmam Hüseyin Türbesi Dar-ul Kur'anına bağlı Kur'an eğitim merkezi sorumlusu Ali Abud Tayi bu konu hakkında '' Irak görme özürlüler ulusal yarışması Irak Şiileri Evkaf İdaresine bağlı Kur'an-ı Kerim ulusal merkezi çabası ve Irak Şii türbeleri işbirliği içinde Kufe'de Meysem Tamar türbesinde düzenlendi. 25 yarışmacı ezber ve kıraat olmak üzere iki bölümde rekabet etti. Tüm Kur'an ezberi bölümünde birinciliği ve kıraat bölümünde ikinciliği İmam Hüseyin Türbesi Dar-ul Kur'anı ''bin Kur'an hafızı'' projesi Kur'an öğrencileri kazandı'' dedi.

''Bin Kur'an hafızı'' projesi Irak'ta Mukaddes İmam Hüseyin Türbesi önemli Kur'an projelerinden biridir. Bu projenin uygulanma amacı Kur'an hafızları neslinin yetiştirilerek uluslararası Kur'an toplantıları ve yarışmalarında bu ülke temsilcileri olarak tanıtılmasıdır.

İslam Dünyası Görme Özürlüler Uluslararası Kuran Ezber ve Kıraat Yarışması üçüncü dönemi gelecek yıl Nisan-Mayıs aylarında 35. İran İslam Cumhuriyeti Uluslararası Kur'an yarışmasıyla eşzamanlı olarak düzenlenecektir.

 

                                                                           

 

      Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın