Görme Engelliler Kur'an Yarışması

Görme Engelliler Kur'an Yarışması

Görme Engelliler Kur'an yarışmasında dereceye girenlerin ödül töreni Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta Bilim İnsanları Eğitim Merkezi’nde düzenlendi.

Moritanya Görme Engelliler Kur'an Yarışması, Bilim İnsanları Eğitim Merkezi çabası ve Engellilere Destek Cemiyeti işbirliğiyle düzenlendi ve bir hafta sürdü.

Yarışmacılar tüm Kur'an ezberi, Kur'an-ı Kerim’in yarısının ezberi, dörtte birinin ezberi ve bir cüz ezberi olmak üzere dört seviyede birbirleriyle rekabet etti.

Bilim İnsanları Eğitim Merkezi Başkanı yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin verildiği törende bu merkezin genel direktöründen toplumun bu kesimine daha fazla ilgi göstererek onların yeteneklerini güçlendirme çalışmalarını istedi.

Moritanya'da Engellilere Destek Cemiyeti Başkanı Cemal Veled Abdülcelil konuşması sırasında tüm yarışmacılara teşekkür ederek yarışma birincisini tebrik etti.

Cemal Veled Abdülcelil yarışmanın yıllık olarak düzenlendiğini belirterek katılımcılardan sonraki yıllarda yarışmalara tekrar katılmalarını istedi.

 

Kaynak; İqna

 

                                                                                                                                      Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın