Görme Engelliler Kur'an Yarışması

Görme Engelliler Kur'an Yarışması

İslam dünyası Üçüncü Uluslararası Görme Engelliler Kur'an Yarışmasına katılım için yarışmacıları davet aşaması başladı.

İslam dünyası görme Engellilere özel uluslararası Kur'an ezber ve kıraat yarışması İran İslam Cumhuriyeti Uluslararası Kur'an yarışmasıyla eşzamanlı olarak 19-26  Nisan tarihleri arasında erkeklere özel düzenlenecektir.

Yarışma  boyunca katılımcılar için bazı şartlar belirlenmiştir. Örneğin gönderen ülkenin vatandaşı olmak ve geçen yılki İran İslam Cumhuriyeti yarışmasına katılmamış olmak... vb.

Bu dönem yarışmalarına katılım için yaş sınırı 18 ila 45 yaş olarak açıklandı. Lahn, tecvid ilke ve kurallarına uyarak Kur'an okuma yeteneği ve her bir yarışmacının bir bölümde katılımı yarışmaya katılma koşullarının bir diğeri olarak açıklandı.

Yarışma orgnizatörlerine göre, her yarışmacının yanında bir kişinin refakatçi olmasına izin verilmektedir. Vizelerin, biletlerin, refakatçilerin ve ikamet yerinin maliyeti yarışma merkezinin sorumluluğundadır.

Yarışmaya katılmak için gerekli olan belgeler pasaportun ilk sayfasının fotokopisi, iki adet fotoğraf ekli kayıt formudur. Belgelerin gönderilmesi için son tarih 18 Cemadü Sani 1439 mutabık 7 Mart  2018 olarak açıklandı.

Yarışma yönetmeliklerine www.quran.ir bilgi merkezinde de yer verilmiştir. Telefon numarası 3784093-0098922 fax 64872627-009821 ve [email protected] E-postasından yarışma hakkında daha fazla bilgi edinilebilir.