Görme Özürlü Kızın Kur'an Başarısı

Görme Özürlü Kızın Kur'an Başarısı

Mısır'ın Esvan eyaletinden görme özürlü Esra Muhammed Kur'anın tamamını 5 yılda ezberlemeyi başardı.

Mısır'ın Esvan eyaletinden, 10 yaşındaki görme özürlü Esra Muhammed, şu anda görme özürlüler okulu dördüncü sınıfta okumaktadır.

Esra, ailesinin yardımıyla mevcut pek çok zorlukları aşdı ve görme eksikliğine rağmen tüm Kur'an-ı Kerim'i ,beş yıl içerisinde, Kur'an ezber eğitim mürebbisi olan teyzesinin yardımıyla ezberlemeyi başardı.

Esra bu konu hakkında '' Günlük Kur'an tilaveti, ezberlenen ayetlerin tesbiti için zaruridir. Benim ilgi alanımda budur'' dedi.

Esra küçük yaşta Kur'an ezberini başardığından dolayı çok mutluluk  duymaktadır. Çünkü Kur'an ezberi insanın hayatı boyunca yapabileceği ve elde edeceği en büyük başarıdır.

Mısırlı görme özürlü küçük kız arzusu olan El Ezher Üniversitesi Kur'an kıraat merkezine gitmek için  çok çaba sarfettiğini çünkü amacının gelecekte El Ezher'in bilim kadınlarından olarak Kıraat ilminde doktora yapmak istediğini ifade etti.

Esra'yı Kur'an ezberi için destekleyen teyzesi, yeğeninin tüm Kur'an hafızı olmasına teveccühle ,pek çok hediye ve takdirname aldığını ve bazı dini yarışmalara katıldığını belirterek bunlardan birinin geçen yıl Ramazan ayında radyoda bazı dini alimlerinin nezaretinde düzenlenen yarışma olduğunu beyan etti.

Teyzesi Esra'nın şu anda ailesiyle Esvan eyalatinde yaşadığını ve Esra'nın özel durumuna göre görme özürlüler okuluna kayıt yaptırdığını ve ailesinin Esra'nın hedefine ulaşması için ona  uygun bir atmosfer sağlamak için ellerinden geleni yaptığını söyledi.

 

      Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın