Görme Özürlü Çocuktan Kur'an Tilaveti

Görme Özürlü Çocuktan Kur'an Tilaveti

Mısırlı görme özürlü Muhammed Selame Aşri altı yaşındayken bütün Kur'an'ı ezberlemeyi başardı. Kur'an'ın tüm ayetleri ve sayfalarının sayısını ezberden beyan etmesi bu Mısırlı çocuğun dehasının göstergesidir.

 Mısırlı görme özürlü çocuk Muhammed Selame Aşri bu ülkenin Buheyra eyaletindendir. 25. Dönem Mısır Uluslararası Kur'an Yarışması 12 yaş altı çocuklara özel tüm Kur'an ezberi bölümüne katıldı.

Muhammed Kur'an hafızı olmasına ek olarak Kur'an-ı Kerim'in tüm ayetleri ve sayfalarının sayısını ezberden beyan edebilmektedir.

Mısırlı görme özürlü çocuk Kur'an tilavetinde kendisine merhum Şeyh Abdul Basıt Abdul Samed'i ve tefsirde Şeyh Muhammed Mütevelli Şe'ravi'yi örnek almaktadır. Şu anda El ezher'e bağlı okullarda eğitim görmektedir.

Kur'an ezberi eğitim mürebbisi Şeyh Muhammed El Şeyd Musa Mısırlı görme özürlü dahi hakkında ''  Muhammed Selame Aşri altı yaşında Kur'an ezber ve tecvidine hakimdi. O Hıfz ve Asam rivayetinde tüm Kur'an hafızıdır. Tüm Kur'an ayetlerinin ve sayfalarının sayısını ezberden beyan etmektedir'' dedi. 25. Dönem Mısır Uluslararası Kur'an Yarışması 24-29 Mart tarihleri arasında Mısır İslami İşler ve Evkaf Bakanlığı çabasıyla bu ülkenin başkenti Kahire'de düzenlendi.

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın