Görme Engelliler Kuran-ı Kerim Öğreniyor

Görme Engelliler Kuran-ı Kerim Öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kuran-ı Kerim okuma eğitimi kapsamında yaklaşık 3 aylık programı başarıyla tamamlayan 6 görme engelli kursiyer, sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı

Yeni Şafak Gazetesine Göre, İzmit'te Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende kursiyerler, Kuran-ı Kerim okuyup, ilahiler söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, inancın karşısında hiçbir engelin duramadığını söyledi.

Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim öğrenmenin zorluklarının olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, "Fakat insan gönlünü verince başarıyor. Farklı duygular hissettik. Engelli olmayan vatandaşlarımıza şunu tavsiye ediyorum, Allah'ın bize gönderdiği kitabımızı öğrenmeliyiz. Fırsat var, değerlendirmeliyiz. Kuran ruhumuzu besler" diye konuştu.

"Kuran-ı Kerim okumak çocukluk hayalimdi"

Eğitimin en küçük kursiyeri olan 7 yaşındaki Enes Akay, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay eğitim gördüklerini ifade ederek, braille alfabesini bildiği için kısa sürede Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini söyledi.Akay, Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Engin Aysu da Kuran-ı Kerim okumanın çocukluk hayali olduğunu anlatarak, "Merak da ediyordum. Okuyarak öğrenmek istiyordum. Amacımıza ulaştık, çok mutluyum. Bundan sonra her gün okumayı düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu, kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını verdi.

Kursiyerlere, braille alfabesiyle yazılmış Kuran-ı Kerim hediye edildi.