Görme Engelli Tunuslu hafız anlattı: Bireysel Yaşamına Kur'an Ezberinin Etkisini

Görme Engelli Tunuslu hafız anlattı: Bireysel Yaşamına Kur'an Ezberinin Etkisini

İran'da Görme Engelliler Uluslararası Kur'an yarışmasının ilk döneminde Tunuslu hafız üçüncülüğü kazandı. Kur'an ezberinin hafızasını takviye etmesine ek olarak kendi bireysel yaşamı üzerinde iyi etkisi olduğuna da inanmaktadır.

Bireysel Yaşamına Kur'an Ezberinin Etkisini

Tunus'tan görme engelli hafız Sabırin Muhamemed Zaibi, Görme engellilere özel Uluslararası Kur'an yarışmasında üçüncülüğü kazanmayı başardı. 33. Dönem İran Uluslararası Kur'an yarışması aralarında Uluslararası Kur'an Haber Ajansı (Iqna) ile yaptığı ropörtajda 15 yaşında Kur'an ezberlemeye başladığını bu İlahi kitabı ezberleme sürecinde hiçbir sorunla karşılaşmadığını ve kendisi için kolay olduğunu ifade etti.

Kur'an Okumaktan Zevk Alıyorum

Kur'an ezberi benim tüm yaşamım ve faaliyetlerimde etkilidir. Kur'an ayetlerini okurken gerçekten keyif alıyorum aynı halde Kur'an ayetlerinin ezberi hafıza ve zihnimin güçlenmesine sebep oldu. Herşeyi daha ızlı ve iyi şekilde hatırlamama yardımcı olmaktadır.

Ben şimdiye kadar pek çok yerel ve ulusal Kur'an faaliyetine katıldım. Buna örnek olarak Zeytuniye üniversitesi Kur'an yarışmasını gösterebilirim. Bu yarışma Tunus Ulusal Kur'an derneği çabasıyla düzenlendi.

Tunus Toplumu Kur'an Sever bir Toplumdur

Ben her gece akşam namazından sonra Kur'an ayetlerini takrarlarım bunun yanısıra bu İlahi Kitabı Kur'an öğrencilerine öğretmekteyim. Ayrıca Tunus toplumu Kur'an sever bir toplumdur. Bu ülkede pek çok insan Kur'an hafızı olmak için çaba sarfetmektedir.

Görme Özürlülere özel Uluslararası Kur'an yarışması düzenlenmesi ve bu yarışmalara katılmam benim için iyi bir deneyim oldu. Yarışmanın ilk turunu çok yüksek bir seviyede değerlendiriyorum.

Görme Engellilere özel Uluslararası Kur'an yarışması Kur'an Kıraatı ve ezberi için İyi Teşviktir

Bu yarışma gençleri hatta yetişkinleri motive ederek onları Kur'an kıraat ve ezberine ve bu yolda teşvik etmektedir. İran İslam Cumhuriyeti yarışmacıları ve misafirleri bu dönem yarışmalarında çok iyi ağırladı. İran'ın aziz milletinden bu büyük Kur'ani olayı düzenlediklerinden ve Kur'an ehlini ağırladıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

Görme Engellilere özel Uluslararası Kur'an Yarışması Düzenlenmede Diğer Ülkelerin İran'ı örnek Almalarının Gerekliliği

Allah'a şükür görme engellilere özel uluslararası kur'an yarışmasının ilk turunda üçüncülüğü kazandım.

Umarım İran'ın görme engellilere özel uluslararası kur'an yarışması dünzenlemesini ve bu güzel ve insani eylemini tüm ülkeler örnek alarak bize özel yarışma düzenlerler. Özellikle biz bu tür yarışmaların düzenlenmesine ihtiyaç duymaktayız.