Görme Engelli Hafız

Görme Engelli Hafız

Şırnak'ın Cizre ilçesinde görme engelli olan Mehmet Nayır'ın Kur'an-ı Kerim aşkı görenleri imrendiriyor.

Cizre'de İlçe Müftülüğü tarafından açılan El Cezeri Yatılı Erkek Kur'an kursu öğrencisi Mehmet Nayır (18), yüzde 90 görme engelli olmasına rağmen hafızlık okuyor. Mp3'e Kur'an'ı Kerim yükleyerek süreleri ezberleyen Nayır, kimi zaman arkadaşlarının kimi zaman ise hocalarının yardımıyla hafızlığını sürdürüyor. Şu ana kadar 18 cüz ezberleyen Kur'an aşığı Nayır'ın tek hayali, Kur'an'ı Kerim'in tamamını güzel bir şekilde ezberlemek.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye geneli 81 ilde, il müftülüklerinde görme engellilere yönelik umre ödüllü Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması'na katılıp Şırnak bölgesinde birinci olarak umreye gitmeye hak kazanan Nayır, başarısına başarı kattı.

Konu ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulunan El-Cezeri Yatılı Erkek Kur'an Kursu Yöneticisi Harun Buruk, Kur'an aşığı Nayır'ın yüzde 90 görme engelli olmasına rağmen, sergilediği başarıyı takdir ettiklerini ifade etti.

Engelin vücutta değil, kalpte olduğunu vurgu yapan Buruk, Nayır'ın Kur'an ezberleme azmini şöyle anlattı;
"Burada 80 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz hafızlık yapıyorlar. Hafızlıklarını bitirdikten sonra bizimle Arapça okuyorlar. Öğrencimiz Muhammed Nayır, yüzde 90 görme engelli olan bir kardeşimiz. Bu öğrencimiz gerçekten çok çalışkan ve dürüst. Allah'ın ona lütfettiği bir kabiliyeti var. Kur'an'ı Kerim'e olan aşkı  onu hafızlığa  yönlendirdi. Bu şekilde Muhammed 18 cüzü ezberledi, 12 cüzü kaldı. Muhammed ezber yapma metodu olaraktan, mp3 ya da arkadaşlarıyla birlikte çalışma yaptıktan sonra en son hocasıyla birlikte söylediklerimizi tekrarlayarak ezberini yapıyor. İnşallah en yakın zamanda hafızlığını bitirecek. En son Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın Türkiye genelinde  düzenlemiş olduğu bir sınavı vardı. Müftülüklerde oluyordu bu sınav. Muhammed Şırnak, genelinde katılarak birinci oldu. İnşallah umreye gidecek." İfadelerini kullandı

Yaşadığı mutluluğu anlatan Mehmet Nayır, gözleri görenlere Kur'an'ı Kerim'i öğrenme ve okuma tavsiyesinde bulundu.

Yardımcı olan hocalarına arkadaşlarına ve ilçe müftülüğüne teşekkürlerini ileten Nayır, "El Cezeri Kur'an kursunun öğrencisiyim. Burada hafızlığımı yapıyorum. Mp3 ile dinliyorum, öğrenciler bana söylüyor. Hocalarım bana söyleyerek onları dinliyorum. Yüzde 90 engelliyim ama yine de hafızlığımı yapıyorum. Türkiye genelinde Şırnak'ta yapılan umre sınavında birinci oldum. Allah'ın izniyle umreye gideceğim. Gözleri görenlere tavsiyem, Peygamberimizin bize hediye ettiği Kur 'an'ı öğrensinler, okusunlar. Cizre müftülüğüne, arkadaşlarıma ve hocalarıma bana yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu

Nayır'ın Kursa geldiğinde "nasıl hafızlık yapabilir" diye düşündüklerini söyleyen kurs öğrencisi Selman Osal, daha sonra Kur'an'ı ezberleme azmini görünce takdir ettiklerini belirtti.

Osal, "Muhammed arkadaşımız burada gözleri yüzde 90 engelli olmasına rağmen hafızlık yapıyor. Onu görünce bize daha fazla istek geliyor. Muhammed buraya geldiğinde hepimiz çok meraklıydık nasıl hafızlık yapacak diye. Sona baktık mp3 den dinliyor, hocalar ona söylüyordu, sonra arkadaşları ona ezberletiyordu. Böylece hafızlığını sürdürüyordu. Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı sınavda Şırnak'tan birinci oldu arkadaşımız. Umre ödülü var, refakatçisi ile birlikte umreye gidecek. Arkadaşımızı tebrik ediyoruz." dedi.
 
 kaynak: iqna