Görme Engelli Hafız

Görme Engelli Hafız

Mısırlı görme engelli hafız Muhammed el-Kumeyri, İran'da görme engelliler için düzenlenen yarışmanın diğer ülkeler tarafından örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Geçen günlerde 35. İran Uluslararası Kur'an Yarışması ile eş zamanlı olarak Tahran’da düzenlenen 3. İslam Dünyası Görme Engelliler Kur’an Yarışması’na “hafızlık” bölümünde katılan Mısır temsilcisi Muhammed Said Abdülgani el-Kumeyri , ''İran İslam Cumhuriyeti ve yarışma organizatörlerine teşekkür ederim. Bu yarışma övgüye değer ve kendi türünde en iyisidir. Çünkü genellikle uluslararası yarışmalara görme özürlüler diğer katılımcılarla birlikte yarışmaya katılır yada hiç davet edilmezler. Lakin İran yarışmasında görme özürlüler bölümü ayrı idi. Umarım diğer ülkeler İran'ın bu eylemini örnek alarak etkilenir'' dedi.

Muhammed el-Kumeyri, Mısır toplumunun görme özürlülere davranışı hakkında ise yaptığı açıklamada, ülkesinde görme özrülülere özel ilgi ve saygı duyulduğunu ve El Ezher'de onlara özel belirli eğitim yolları olduğunu söyledi.

Mısırlı 34 yaşındaki hafız, ''13 yaşında Kur'an-ı Kerim’i ezberledim. Kur'ani faaliyetler alanında seçkin hocalardan ders aldım. Kur'an eğitiminde benim için çok sabırlı ve teşvik edici idiler. Ben halihazırda bir camide imamım. Cami etrafındaki kendi mektephanemde Kur'an eğitimiyle meşgulüm.  Kur'an’ın yaşamımda da etkisi oldu. Kur'an ezberinden sonra onun bereketiyle pek çok başarıya imza attım'' ifadelerini kullandı.

Muhammed el-Kumeyri, ''Bu yarışma Müslümanların birliğinde etkilidir. Farklı ülkelerden bu yarışmaya katılan gençler ülkelerine döndükleri zaman herbiri barış elçisidir. Katılımcıların hepsi Kur'an  elitleri olduğu için toplum onların etkisinde ve onları dinlemektedir'' dedi.

Muhammed Said Abdülgani el-Kumeyri son olarak tüm Müslüman gençlerin Kur'an’a yönelmelerini arzu ettiğini, çünkü yaşamın Kur'an gölgesinde çok güzel olduğunu ve Müslümanların çocuklarını Kur'an-ı Kerimle eğitmelerini dilediğini ifade etti.

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın