Genç Avustralyalı Müslümanlar İçin Mesleki Rehberlik Programı

Genç Avustralyalı Müslümanlar İçin Mesleki Rehberlik Programı

Avustralya Birleşik Müslümanlar Kurumu ilk kez Avustralyalı gençler için 15 Ocak'ta Sydney’de konulu gençlik günü programını düzenleyecek.

‘’The Daily Telegraph’’ haberine göre, bu program Sydney’in güneyinde yer alan milli Opera House’da yapılacak. Yetmiş uzman, Müslüman gençlere otuz endüstri alanında mesleki rehberlik ve danışmanlık sağlayacaklar.

Avustralya Birleşik Müslümanlar Kurumu temsilcisi Ömer Çar, '’Genç Müslümanların kafa karışıklığı ve belirsizliğe kapıldığı pek çok durum vardır ve ben inanıyorum ki bu program yararlı olacaktır.’’

Gençler için eğlenceli bölümlerin yanında, meslek tanıtım araçları hakkında bilgilendirme programı, danışmanlık, kolay ve kişiliğe uygun iş bulma konularında yardım, programın birer parçası olacaktır.

Çar: ‘’Biz mesleki gelişimde gençlere yardım için gerekli araç ve kaynakların olduğuna inanıyoruz' açıklamasını yaptı.’’

Bu programın amacı gençlerin zihinlerini meşgul eden gelecekte iş bulamama kaygısını umuda dönüştürmektir.

2000 yılındaki istatistiklere göre Avustralya Müslümanlarının % 44 'ü 20 yaş altındadır ve onların % 85 Avustralya'da doğdu. Yabancı Müslümanların geneli ise Lübnan ve Türkiyelidir.

Ülkede Sydney şehri diğer şehirlere göre daha fazla Müslüman nüfusa sahiptir.