Gazze'de Kur'an

Gazze'de Kur'an

Gazze Diyanet ve Evkaf İşleri Bakanlığına bağlı Kur'an ezber halkla ilişkiler idaresi istatistiklerle 2018 yılı Kur'an faaliyetlerini yayınladı.

Gazze Kur'an Ezber Genel Müdürlüğü bir raporla 2018 Kur'an faaliyetlerini açıkladı. Buna göre Gazze'nin tüm bölgelerinde 266 Kur'an ezber merkezinde 266 Kur'an hafızı eğitim görmektedir. Bu merkezde 3160 Kur'an öğrencisi Kur'an ezberi ile meşguldür.

Bu raporda sunulan istatistiklere göre, 2018 yılında Kur'an ezber merkezinde 171 kişi tüm Kur'an-ı ezberlemeyi başardı. 269 kişi ise Kur'an-ı Kerim'in 20 cüzünü ezberledi.

Raporda ayrıca bu idare tarafından okul ve cezaevlerinde 19 Kur'an döneminin düzenlendiği belirtildi.

Raporda belirtilen istatistiklere göre, bu idare tarafından 181 Kur'an toplantısı ve 107 Kur'an-i oturum düzenlendi. Bu idare 173 şenlik ve Kur'an konferansına katıldı.

İdare Kur'an hafızlar bölümü gözetiminde 32 merkez 300 öğrencinin ve 32 Kur'an hafızının katılımıyla Gazze'nin tüm bölgelerinde faaliyet göstermektedir. 818 kâri'nin katılımıyla 74 Kur'an kıraat toplantısı düzenlendi. 5 Kur'an yarışmasıda icra edildi.

Gazze Diyanet İşleri ve Evkaf Bakan yardımcısı Hasan El Seyfi bu konuyla ilgili olarak ''Bu bakanlık zorluklara rağmen, Kur'an  kurslarını geliştirmek ve Kur'an hafızlarının seviyesini yükseltmek için elinden gelenin en iyisini yaptı" dedi.

Hasan El Seyfi ayrıca Kur'an ezber öğretmen, hafız ve gözetmenlerine teşekkür ederek Evkaf Bakanlığı Kur'an yolunu devam ettirmek ve nesilleri yetiştirmek için hiçbir çabadan çekinmeyeceğini ifade etti.

 

kaynak: iqna 

 

 

         Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın