Gazze'de "Hafızların Evlendirilmesine Destek" Projesi

Gazze'de "Hafızların Evlendirilmesine Destek" Projesi

Gazze'de ''Rıdvan'' adı altında Kur'an hafızlarının evlendirilmesine destek projesi başlatıldı.

Albawaba news haber ajansının haberine göre, Evliliği Kolaylaştırma ve Yaygınlaştırma Derneği, Riyaz Toplumsal Gelişim Hayır Derneği ile birlikte ‘’Rıdvan ‘’ projesini Gazze’de Kur’an hafızları için evlilik emrini kolaylaştırmak amacıyla başlattılar.
Bu iki dernek, 4 Şubatta Gazze’de basın toplantısının ardından Gazze’deki Kur’an hafızları için kolay evlilik projesini başlatacaklarını açıkladılar.


Basın toplantısında okunan beyannamede; Kur’an hafızları için evliliği kolaylaştırma projesinin 26 yaşının üstünde henüz evlenmemiş gençler için uygulanacağı ve başvuruların 4 Şubatta başladığı açıklandı.


Gençleri evlilik kurumuna teşvik etmek, Kur’an’a yöneltmek ve yine sosyal bağları ve ilişkileri güçlendirmek bu projenin amaçları arasında yer almaktadır. Bu proje dört aşamada, iki ay içerisinde gerçekleşecektir.
İlk aşamada gerekli şartlara uyan Kur’an hafızlarının üç hafta içerisinde isimlerini yazdırmaları gerekmektedir. İkinci aşamada bu kişiler için Kur’an Hafızlığı yarışması düzenlenecek. Üçüncü aşamada ise katılımcılar için evlilik masraflarının kontrolü yönünde bilinçlendirme amaçlı bir eğitim verilecektir.
Son aşama olan dördüncü aşamada ise projeyi tamamlama kutlaması yapılacak ve Kur’an hafızları arasında uyumlu kişilere mali yardımlar dağıtılacaktır.


Projeye uyum gösteren kişilerin, Kur’an hafızı olması gerekmektedir, Kur’an yarışmasını sırasıyla başarılı bir şekilde geçmesi gerekmektedir, ilk evliliği olması gerekmektedir, iyi bir maddi gelire sahip olmaması gerekmektedir ve evlilik masraflarında israf etmeyeceğine dair taahhüt yapması gerekmektedir.