Gana İslam Üniversitesi

Gana İslam Üniversitesi

Gana İslam Üniversitesi tarafından Ezber, Kıraat ve Ezan Yarışması, 36 gönüllünün katılımıyla bu üniversitede düzenlendi.

Şaban ayının yarısına gelinmesi vesilesiyle Gana İslam Üniversitesi tarafından Ezber, Kıraat ve Ezan Yarışması Ehlibeyt Öğretmenler Eğitim Enstitüsü, İmam Cafer Sadık (a.s) dini merkezi, Kumasi Din Merkezi  ve bunun yanısıra Feth-ul Mubin Enstitüsü meraklıları ve gönüllülerinin katılımıyla Gana İslam Üniversitesi camiinde 36 yarışmacı, Kur'an hakemlerinden oluşan bir grup, Gana Şiileri İmamının yardımcısı ve İran Kültür Ateşesi Muhammed Hasan İpekçi'nin katılımıyla Gana'da düzenlendi.

Programda Kur'an ezber, kıraat ve ezan uygulamalarından sonra hakemler dereceye girenleri seçerek tanıttı.

İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi İpekçi, konuşmasında yarışmanın düzenlenmesi ve Gana Müslümanları arasında Kur'an’ın konumuna değinerek 7 kişilik Ganalı Hafız ve kârilerin 35. Dönem Uluslararası İran Kur'an Yarışması’na katılmalarını önemli olarak nitelendirdi.

İpekçi ayrıca bu yarışmaya katılan gönüllülerin Ramazan ayında İran Kültür Ateşeliği’nde düzenlenecek olan Kur'an yarışmalarına katılmalarından umutlu olduğunu dile getirdi.

 

                  

 

 

                                                                            Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın