Fransalı Kur’an Mütercimi Vefat Etti

Fransalı Kur’an Mütercimi Vefat Etti

“Maurice Gloton” 1950’de Müslüman olarak “Abdullah” ismini aldı.

aKur’an’ı Kerimi Fransızca mütercimi “Maurice Gloton”  28 Ocak Cumartesi 90 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.

“saphirnews” haber sitesinin vermiş olduğu habere göre, Kur’an’ın Fransız mütercimi 90 yaşında vefat etti. 1926 Paris doğumlu olan “Maurice Gloton” 1950’de Müslüman olarak “Abdullah” ismini aldı.

“Maurice Gloton” İslamiyet’i seçtikten sonra birçok Arap ülkelerine yolculuk yaptı ve oralarda ikamete edip Arapçayı öğrendi. Maurice’in 15’den fazla Kur’an ve İslam hakkında kitabı bulunmakta. Eserlerini bir bölümü Tasavvuf ve İslam İrfanı üzerinedir ki “İbni Arabi’nin” bir kısmın tercüme etmiştir.

Eserlerinin büyük kısmı “El-Burak” yayın evi tarafından basılmıştır.

“Muhammed Gazalinin Hac ve Orucun sırları” “Fakhrı Razi’nin Allah’ın isimlerinin Risalesi” gibi büyük müslüman düşünürlerin eserlerini de tercüme yapmıştır.

Ayrıca “İbni Arabi’nin”, “Hz. Muhammedin (s.a.a) Risalesi” “Aşk Risalesi” “Daire” “Ölümden Kıyamete” adlı eserlerini de Fransızcaya tercüme etti.

Elbette Maurice Gloton’un en önemli eseri Kur’an’ın Edebi araştırması eseridir. Bu kitap 2002 yılında 7 yıllık uzun bir çalışmanın adından yayınlandı. Kur’an’ın tamamının tercümesi ise 2014 yılında “El-Burak” yayın evi tarafından basıldı.

 

Maurice Gloton’un bir kaç Eserlerinin resmi