Filistinli Dahi Kur'an Hatminde Rekor Kırdı

Filistinli Dahi Kur'an Hatminde Rekor Kırdı

Bütün Kur'an-ı Kerim'in 11 saatte hatim edilmesi rekorı Gazze ehli Kur'an hafızı Vesim Nizal Muhanni tarafından bir dizi Kur'an yetkilisi ve Filistinli siyasilerin katılımıyla kaydedildi.

Filistinli Vesim Nizal Muhani genç bir Kur'an-ı Kerim hafızıdır. Gazze Darul Kur'an merkezi yeni mezunlarındandır.

O, 11 saatte tüm Kur'an-ı Kerimi hatmetmeyi başararak rekor kırmıştır.

Muhanni geçen Cuma 15 Temmuz'da Gazze Şeridi'nin doğusunda Şocaiye mahallesi El Durakatni camisinde sabah namazının kılınmasının ardından Kur'an kıraatını ezberden okumaya başladı. İkindi ezanına kadar 11 saatte tüm Kur'an-ı kerimi hatm etmeyi başardı.

 Kur'an hatmi toplantısında Filistin Yasama Konseyi Temsilcisi Halil El Hiyye, Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyeleri Ruhi Muştehi, Gazze Darul Kur'an Merkezi Başkanı Hani Eslim bu bölge Darul Kur'an Derneği İdari Konsey Üyeleri katıldı.

Gazze Darul Kur'an merkezi Hafızlar Merkezi Başkanı Hazım Şeyh Halil Muhenni'nin Kur'an hatim toplantısı hakkında 'Bu toplantının düzenlenmesinden önce bir kaç hazırlık toplantısı yapıldı ve her toplantıda birkaç cüz hatmedildi böylece Muhenna'nın tüm Kur'an hatmi için yeteneği belirlendi.

Vesim Nizal Muhanni, Gazze Darul Kur'an Merkezi mezunları arasında beşinci Kur'anı Kerim hafızıdır. Tüm Kur'anı Kerimi bir toplantıda ezberden hatmetti.